Povežite se s nama

Vijesti

U Thalassotherapiji Opatija otvoren sekundarni Covid centar

Objavljeno

na
Thalassotherapija Opatija od jučer je ponovno sekundarni Covid centar za smještaj pacijenata na oporavku. Prema riječima ravnatelja Viktora Peršića, na raspolaganju su 34 postelje te cijeli tim na čelu s četiri liječnika. Istaknuo je kako u Thalassotherapiju dolaze pacijenti koji više nisu infektivni, ali  zbog težine kliničke slike zahtijevaju akutno liječenje. “Trenutno je  kod nas na smještaju 8 pacijenata. Apeliram na ljude da čuvajući sebe čuvaju i druge, cijepe se kad im se ukaže prilika, kad dođu na red“,  rekao je Peršić.

Suradnja Thalassotherapije Opatija i KBC-a Rijeka rezultat je ranijih promišljanja i komunikacije Stožera CZ PGŽ o važnosti osiguranja dodatnih smještajnih kapaciteta radi smanjenja pritiska na KBC Rijeka.

Ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić rekao je kako je situacija radi pritiska Covid bolesnika, ali i svih ostalih bolesnika koji dolaze u KBC Rijeka, vrlo ozbiljna i pritisak je vrlo velik. „Danas je u KBC 184 bolesnika što predstavlja u apsolutnom broju određeno smanjenje u odnosu na jučer. Od 184 pacijenata  broj onih koji trebaju intenzivnu skrb je 32 što je za tri  više nego jučer. To dodatno potvrđuje težinu situacije i opravdanost suradnje uspostavljene s Thalassotherapijom. Na respiratoru je 17 pacijenata i jučer je, nažalost, preminulo 5 bolesnika“, rekao je Ružić te zaključio: „Koliko god da nam je teško, pokazali smo da zajedničkim snagama i znanjem  možemo učiniti puno kako bi imali stabilan sustav na razini cijele županije.“

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram