Povežite se s nama

Vijesti

Ugostiteljska škola Opatija završava projekt “RCK Recept” s izvrsnim rezultatima!

Objavljeno

na

S ponosom objavljujemo uspješan završetak projekta “RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu” u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta bila je 7.788.588,48 €. Projekt je započeo 1. travnja 2020. te završava 31. prosinca 2023. godine.

Istaknuta dostignuća Projekta

Shodno planiranim aktivnostima projektni tim posebno ističe sljedeća dostignuća na Projektu:

 1. Uvođenje tehnologije u nastavu kroz VR (Virtual Reality) naočale, s čime su učenici dobili jedinstvenu priliku za učenje o kuhanju i kulinarskim tehnikama.
 1. Otvoreno je novo zanimanje s fokusom na konobarske vještine, sommelierstvo, barista vještine, enologiju i nutricionizam – četverogodišnji program Tehničar/Tehničarka posluživanja.
 2. Otvoreni su i programi formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih: razvijena su tri formalna programa i nekoliko neformalnih programa kako bi se podržao razvoj kadrova u sektoru.
 1. Velik naglasak stavljan je na edukaciju nastavnika i rukovodećeg osoblja: stručna putovanja i intenziviranje međunarodne suradnje jačale su kompetencije nastavnika.

Postignuti su glavni ciljevi:

 • Razvoj i poticanje suradnje škole i gospodarskog sektora
 • Osiguravanje potrebnih praktičnih vještina
 • Popularizacija strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu
 • Stvaranje sustava kvalitete
 • Kreiranje novih zanimanja
 • Edukacija nastavnika s inovativnim pristupima 
 • Digitalizacija i primjena novih tehnologija
 • Zeleni turizam – zeleno obrazovanje i razvoj zelenih kompetencija
 • Održivi razvoj

Budućnost sektora turizma i ugostiteljstva:

Projekt je postavio temelje za budućnost, pridonoseći razvoju strukovnog obrazovanja te stvarajući kadrove spremne za izazove tržišta rada. Razvijen je Plan razvoja Regionalnog centra kompetentnosti za 2023. – 2028., usmjeren na inovativne metode poučavanja, učenje zasnovano na radu i suradnju s relevantnim institucijama. Planirane aktivnosti osigurat će daljnji rast i unapređenje.

Regionalni centar kompetentnosti (RCK) predstavlja središte strukovne izvrsnosti s inovativnim pristupom poučavanju, usmjerenim na potrebe tržišta rada i gospodarstva, dok su u fokusu kvaliteta, suradnja i podrška razvoju strukovnog obrazovanja.

 Zajedno gradimo bolju budućnost u turizmu i ugostiteljstvu!

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.788.588,48 € iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. 

Sadržaj priopćenja za medije isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija. 

www.esf.hr / www.strukturnifondovi.hr

 

(promo)

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže