Povežite se s nama

Vijesti

Uskoro brže i lakše iz Rijeke prema Zagrebu, kreće gradnja trećeg traka autoceste

Objavljeno

na
Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta, piše u nedjelju Jutarnji list.

Najavljen je na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a od glasnogovornice Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak dobili smo i službenu potvrdu da će se za desetak dana učiniti prvi konkretni korak – HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice, navodi dnevnik.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice – od Karlovca do Bosiljeva.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin rekla je da je za to uvelike zaslužan županijski vijećnik Dragutin Belavić (HSLS) jer su njegova dugogodišnja inicijativa i uzastopna pitanja inicirala sastanke s Upravom Hrvatskih autocesta, na posljednjem im je rečeno da počinje projektiranje trećeg traka i da se odmah potom planira produžetak te prometnice do čvora Bosiljevo 2, raskrižja puteva prema jugu Hrvatske te prema Rijeci i Istri, javlja Hina.

Jednako tako, razmotrit će se gradnja čvorova, odnosno novih izlaza s autoceste. Kako doznajemo, projekt bi obuhvatio rekonstrukciju dvaju najvažnijih i najvećih čvorova na dionici – Lučko i Karlovac – te gradnju izlaza Lišnica, čime bi izlaz na autocestu dobila Duga Resa (poslije izlaza Novigrad na Dobri i prije izlaza Bosiljevo 1), a gradio bi se i čvor Stupnik.

Karlovačka županica je najavila gradnju i manjeg čvora Stative te pozvala županijske vijećnike da “aktivno sudjeluju u javnoj raspravi te da se razrade idejna rješenja i za druge izlaze s autoceste”. Čvorom Stative Karlovac bi imao dva izlaza s autoceste, zapadni i istočni.

Čvor Karlovac je, uz Lučko, najstariji u Hrvatskoj te odavno više ne može zadovoljiti prometne standarde koji su vrijedili prije pola stoljeća, piše novinar Jutarnjeg lista Mario Pušić.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram