Povežite se s nama

Mozaik

Uskoro u Centru Gervais besplatna predstava za djecu “Djevojčica sa šibicama”

Objavljeno

na
Festival Opatija najavljuje kazališnu predstavu za djecu i mlade „Djevojčica sa šibicama/Little match girl“ koja će se održati u nedjelju, 3. prosinca 2023. s početkom u 17 sati u opatijskom Centru Gervais u izvedbi „Kazališta za djecu i mlade na engleskom jeziku Pygmalion“. To je premijerni nastup ovog kazališta u opatijskom Gervaisu, a Festival Opatija je osigurao slobodan ulaz za sve zainteresirane (uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica).

„Naša su vrata uvijek otvorena vrijednim lokalnim umjetnicima, napose onima koji rade s djecom s našeg područja. Stoga mi je iznimno drago što to sada činimo s kazališnom grupom iz Voloskog s kojom smo uspješno surađivali tijekom ljeta na našem Mandraću i tada odlučili da na ovaj način dodatno podržimo naše mlade. Ovu predstavu na engleskom jeziku izvode djeca i mladi s našeg područja kojima sada omogućujemo doživljaj prave kazališne scene, a sve smo osmislili kao poklon našoj publici jer je predstava sa slobodnim ulazom“, rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Za opatijsku premijeru odabrana je prigodna, dirljiva bajka H.C. Andersena „Djevojčica sa šibicama“, prema adaptaciji dramskog teksta Hermana Ammanna. Talentirana glumačka postava polaznika kazališta Pygmalion u dobi od 9 do 18 godina vratit će vas u 19. stoljeće i prikazati priču u kojoj snovi mlade siromašne djevojčice traju koliko i treperenje plamenova njenih malenih šibica. „Djevojčica sa šibicama“ govori o ustrajnosti i nadi, ali i o okrutnosti civiliziranog društva koje okreće glavu na potrebe najranjivijih. Režiju, scenarij, scenografiju i kostimografiju predstave potpisuju Lorena Žuvić i Mateo Brajek, mladi bračni par, ujedno i pokretačka snaga Pygmaliona.

„Pozivamo roditelje, none i noniće, prijatelje i zaljubljenike u kazalište da dođu na predstavu i podrže mlade buduće glumačke nade, u premijernom nastupu na velikoj sceni opatijskoj Centra Gervais“, zaključio je Gigante Dešković.

Predstava se izvodi na engleskom jeziku, uz titlove na hrvatskom. Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznice koje se mogu besplatno preuzeti (max. 4 po osobi) u uredu Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert bb, radnim danom od 8 do 15 sati).

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže