Povežite se s namaU dvije domaće utakmice odigrane u razmaku od tri dana Rijeka je osvojila 6 bodova, uz gol razliku 5:0. I Istra 1961 i Split otišli su s Kantride praznih ruku.

Na radost domaćih navijača koji prate Rijeku bez obzira na izvjesnost plasmana Rijeke u ovom prvenstvu.

U srijedu je Split savladan 2:0, golovima Tomasova i Glavine (autogol)…

“Trener je od nas naravno tražio maksimalni pristup, što se i vidjelo na travnjaku. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Matematički nas ne može nitko stići na drugom mjestu, ali bez obzira što to spada u domenu teorije, drago mi je i da Dinamo i dalje nije osigurao naslov prvaka”, kaže Ivan Vargić u četvrtak, dan nakon utakmice i odrađenog treninga te nastavlja:

“Neki dečki su dobili veću prigodu i mislim da su je na najbolji način iskoristili. Pogotovo jer znamo da je Split vrlo dobra momčad i nije lako toliko dominirati nad njima. Ali svi igrači su se složili u svlačionici da smo pošteno i zasluženo dobili utakmicu.”

Vargić nije imao puno posla, ali ipak je u nekoliko navrata odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu. Posebno je opasan bio Cikalleshi iz slobodnih udaraca. “Sve su to dobri igrači koji mogu uvijek zabljesnuti. Nama vratarima je ponekad i teže igrati takve utakmice gdje protivnik ima jednu do dvije prilike na utakmici, a na nama je da ih neutraliziramo. Ali navikao sam tako igrati na Kantridi…”

Slijedi mali odmor, pa odlazak u Koprivnicu gdje Rijeka igra u ponedjeljak protiv Slaven Belupa. “Često smo imali problema u Koprivnici i tamo teško pobjeđivali. Tako će vjerojatno bit opet. Oni se bore za opstanak, ali mi idemo gore s motivom da pobijedimo ali i da budemo sve bolji i bolji  iz utakmice u utakmkicu…”, zaključuje Vargić.

HNK Rijeka