Povežite se s namaRijeka promet početkom ožujka u Ulici Fiorello La Guardia postavio je prvi uređaj koji informira vozače o aktualnoj situaciji na najpopularnijim parkiralištima u centru grada, odnosno ima li i koliko slobodnih mjesta na njima.

Iako je tada najavljeno kako će se odmah postaviti i dodatni uređaj u Krešimirovoj ulici na križanju s Ulicom Nikole Tesle, to je ipak učinjeno tek ovog utorka, odnosno radnici su u prijepodnevnim satima pripremali uređaj.

Brojni vozači koji dolaze u najstroži centar Rijeke tako će već kod željezničkog kolodvora moći doznati kakva je situacija s parkiralištima te odabrati svoje bez previše lutanja po gradu.

Uređaj u Krešimirovoj će davati informacije o statusu parkirališta Putnička obala, Delta, Školjić te onog u Ciottinoj ulici. Broj lokacija može se naknadno povećati ili promijeniti, ovisno o potrebama. Projekt je pokrenut kako bi se rasteretile glavne prometnice u najužem centru grada, kroz koje dnevno prođe i do 62 tisuće vozila, a čak trideset posto njih cirkulira najužim središtem u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom.

Vrijednost radova je 132.000,00 kn s PDV-om, od čega 40 posto sufinancira Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

kolod-parking