Povežite se s nama

Vijesti

Veća propusnost interneta za najmlađe pacijente na Kantridi

Objavljeno

na
Završetkom radova na prebacivanju RIJEKA-FREE ACCESS veze s bežičnog linka na optički (i magistralno i lokalno) značajno je povećana propusnost interneta u prostorima KBC-a Rijeka na lokalitetu Kantrida, što će olakšati boravak u bolnici najmlađim pacijentima. Dosadašnje pristupne točke bile su postavljene prije gotovo deset godina i njihovom zamjenom dobivena je stabilnija i kvalitetnija usluga uz propusnost koja je s dosadašnjih 10 Mbit/s povećana na 30 MBit/s po pristupnoj točki. Time je pored ostalog, omogućeno brže i kvalitetnije surfanje djeci smještenoj u Dječjoj bolnici na Kantridi. Veliki iskorak u korištenju usluge besplatnog interneta za pacijente na Kantridi omogućio je Grad Rijeka pristupom na svoje svjetlovodne kapacitete.

“Grad Rijeka od 2013. godine pruža uslugu besplatnog bežičnog pristupa Internetu (RIJEKA-FREE ACCESS) na dijelovima KBC-a Rijeka – lokalitet Kantrida”, naglasio je tim povodom zamjenik gradonačelnika prof. dr. Goran Palčevski dodajući da su na temelju Sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji Grada Rijeke i CARNET-a u zajedničku elektroničku komunikacijsku mrežu, kao objekti Hrvatske akademske i istraživačke zajednice, uključeni i objekti KBC-a Rijeka. “Time su stvoreni tehnički preduvjeti za svjetlovodnu širokopojasnu povezivost sustava besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke, što je u srpnju 2022. i učinjeno” – istaknuo je prof. Palčevski.

“Grad Rijeka je u ovom projektu blisko surađivao s informatičkom službom ustanove” – istaknula je rukovoditeljica Službe za informatiku KBC-a Rijeka Carola Gasparini, univ. dipl. inf., koja je 2013. godine pratila proces kreiranja bežične mreže na lokalitetu Kantrida. Informatička služba KBC-a Rijeka je i sada, 2022. godine, osigurala sve preduvjete kako bi se proces povećanja propusnosti mogao uspješno implementirati. “Posebno nas čini sretnim činjenica što će se većoj propusnosti najviše radovati naši najmlađi pacijenti” – zaključila je Carola Gasparini.

Predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka doc. dr. Iva Bilić Čače izrazila je zadovoljstvo većom propusnosti interneta na lokalitetu Kantrida jer će time najmlađi pacijenti moći brže i kvalitetnije surfati, što će im boravak u Dječjoj bolnici učiniti ugodnijim.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže