Povežite se s nama


Savjet mladih Primorsko-goranske županije je 26. i 27. kolovoza 2016. godine  u prostorijama informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade Primorsko-goranske županije održao uspješnu akciju razmjene školskih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola.

Akcija se odvijala na način da su roditelji i učenici donosili ili bi na licu mjesta uz pomoć članova i zamjenika Savjeta mladih sačinili popise udžbenika koje prodaju, kupuju ili razmjenjuju. Roditelji i učenici koji nisu uspjeli odmah u Uredu za mlade PGŽ pronaći udžbenike Savjet mladih PGŽ je kontaktirao nakon završene akcije te im je dostavio podatke o osobama koje bi od njih mogle kupiti knjigu ili im je prodati.

Posjećenost razmjene je bila iznimna, a roditelji su posebno naglašavali da im ovakav način razmjene najviše odgovara te da će ostvariti velike uštede na udžbenicima. Naime, antikvarijati prodaju udžbenike po cijeni koje je nešto niža od kupoprodajne cijene novog udžbenika, no zato otkupljuju udžbenike po vrlo niskim cijenama. U antikvarijatima nema dovoljno udžbenika za sve učenike, a roditelji zbog činjenice da unutar škola postoji veći broj razrednih odjeljenja koja koriste udžbenike različitih autora nisu u mogućnosti ostvariti međusobni kontakt koji bi im omogućio razmjenu udžbenika.

Slijedom navedenog, razvidno je da postoji potreba da se i iduće godine organiziraju ovakve aktivnosti od strane Savjeta mladih PGŽ kako bi roditelji i učenici što lakše, jeftinije i s manje stresa nabavili potrebne udžbenike.