Povežite se s nama

Sport

Više od 150 biciklista vožnjom od Jušića do Lukeža odalo počast Dejanu i Daliboru

Objavljeno

na
Šesta memorijalna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja održala se, tradicionalno, na Uskrsni ponedjeljak u Lukežima i okupila mnoge zaljubljenike u bicikliranje.

Više od 150 biciklista okupilo se na trasi dužoj od 40 km, od Jušića do Lukeža. Po šesti put odana je počast Dejanu i Daliboru, pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima. Nakon minute šutnje i polaganja cvijeća i svijeća upriličen je start utrka: peti “Skok na Grad Grobnik”, biciklističku brdsku sprint utrku, kao i šesto izdanje utrke pod nazivom “Trk na Grad Grobnik”.

Inicijatori manifestacije i organizatori PD Obruč – Jelenje, SDRJ Pustolovci – Rupnjak i TK Rival upriličili su biciklijadu koja prolazi omiljenim stazama dva velikana, od Jušića do Dražica, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa. U Domu kulture Dražice za sve sudionike bio je pripremljen ručak, uz podjelu nagrada za najbrže sudionike obiju utrka.

Podsjetimo, Dejan Ljubas je bio jedan od najboljih triatlonaca u Hrvatskoj, reprezentativac i višestruki prvak Hrvatske u triatlonu, duatlonu i aquatlonu. Dalibor Kalčić je trenirao s članovima kluba, no bio je više orijentiran na avanturističke utrke, u kojima je sudjelovao s bratom Elvisom. Nažalost, mladići su izgubili život trenirajući na brzacima Rječine za nadolazeće utrke 2013. godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram