Povežite se s nama

Mozaik

Viškovo od utorka kreće s obilježavanjem Dana Općine uz bogati program

Objavljeno

na
Povodom Dana Općine Viškovo koji se obilježava 15. travnja, udruge i ustanove koje djeluju na području Viškova pripremile su raznovrstan program koji će se održavati od 11. do 23. travnja ove godine. 

Program počinje u utorak 11. travnja izložbom slika „Za dobra stara vremena“ Đorđa Kušakovića koja će biti postavljena u središnjoj knjižnici na Marinićima Javne ustanove Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora. Svoj je program pripremio i Dječji vrtić Viškovo pa će se u matičnom objektu čitati slikovnica u jaslicama dok će se u Marčeljima u ponedjeljak 17. travnja održati program „Igre po starinski“, djeca će slikati na otvorenom, a 19. travnja uz šetnju i piknik otkrivati Marčejsku šumu. Od dječjih programa tu su i 15. dječje sportske igre Dječjeg vrtića Zvončica koje će se održati u subotu 15. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Sveti Matej. U utorak 18. travnja Dječji vrtić Loptica u Domu hrvatskih branitelja imat će svoj program Terapeutske priče – dramsko scenski prikaz knjige Grigora Viteza „Ogledalce“. 

U subotu 15. travnja s početkom u 08:00 sati u organizaciji Delavske katedre Ustanove Ivan Matetić Ronjgov na prostoru iza Osnovne škole Sveti Matej održat će se tradicionalno natjecanje u kopanju za muškarce i sadnji za žene. Istog dana u jutarnjim satima na terenima Nogometnog kluba Halubjan svoje će utakmice županijske lige odigrati nogometaši NK Halubjana i HNK Rijeke i to uzrasta U9 i U11. Istog dana, s početkom u 17 sati u prostoru Pikado kluba Nevera održat će se turnir u elektronskom pikadu. U večernjim satima s početkom u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja Kulturno umjetničko društvo Izvor održat će se svoj program „Kulturna baština Lijepe naše“. Subota 22. travnja s početkom u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja rezervirana je za program Srpskog kulturnog društva Prosvjeta pododbr Viškovo koji pripremaju večer igara i pjesama. Petak 14. travnja uljepšat će glazbeno kulturni program Mješovitog pjevačkog zbora Kulturno-umjetničkog društva Halubjan. Uz zbor će s početkom u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja nastupiti i gosti: Pjevački zbor „Sklad“ Bakar, Vokalna skupina „Vitaneo“ Ravna Gora, muzički sastav „Old school“ te mladi harmonikaši Daniel i Emanuel Cutvarić.

U održavanje Dana općine i ove se godine uključila Turistička zajednica općine Viškovo koja će u četvrtak 13. travnja u Domu hrvatskih branitelja održati edukaciju za pružatelje usluga u domaćinstvu i one koji to žele postati. Turistička zajednica 22. travnja organizira i akciju Zelena čistka – čišćenje divljih odlagališta otpada. 

Svoj program ima i Udruga umirovljenika pa će se u petak 14. travnja održati sportske igre umirovljenika Viškova s umirovljenicima susjednih općina. U nedjelju 16. travnja s početkom u 10 sati u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Halub održat će se rekreativna biciklijada, a istog dana u 14 sati na prostoru ispred crkve Svetog Mateja Plesni dan Općine u organizaciji Halubajskih mažoretkinja. Udruga Halubajke Viškovo će pak u srijedu 19. travnja u Domu hrvatskih branitelja imati program „Opuštanje plesom“. U ponedjeljak 17. travnja će se u organizaciji Šahovskog kluba Viškovo održati tradicionalni turnir otvorenog tipa „Viškovo 2023“. Program povodom Dana općine ove je godine pripremila i Kinološka udruga Viškovo uz podršku tvrtke DCP sport Jurdani i Hrvatske udruge sportske radne kinologije pa će se na pomoćnom terenu NK Halubjan u subotu 22. travnja u 8:00 sati održati natjecanje pasa u agilityu, a u nedjelju u isto vrijeme kup utakmica Hrvatske sportske radne kinologije. Planinarsko društvo Viškovo pak u subotu 22. travnja organizira šetnju od Viškova do vidikovca Lončeva griža. 

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram