Povežite se s nama

Izbori

Vivoda: Svoju bitku za Riječane nastavit ćemo i u idućem mandatu bez kompromisa i bez prodaje

Objavljeno

na
Vedran Vivoda, kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Rijeke i Annet Trope Ćavar i Helena Pehovac Baričević, kandidatkinje za gradsko vijeće Grada Rijeke održali su završno predstavljanje Liste za Gradsko vijeće. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vedran Vivoda je istaknuo kako je upravo Akcija mladih u posljednjem mandatu Gradskog vijeća bila jedina istinska konstruktivna oporba, aktivna i dosljedna od prvog do zadnjeg dana rada Gradskog vijeća. Naglasio je da smo uvijek za kvalitetne projekte od koga god oni došli, i za njih smo glasili i glasiti ćemo i dalje. Vijećnici Akcije mladih nisu htjeli bezuvjetno dizati ruku već konkretnim prijedlozima sudjelovati u raspravama u Gradskom vijeću i glasati od točke do točke, zavisno o tome da li je pojedina točka bila u interesu Riječanki i Riječana ili nije.

Na svakoj sjednici borili smo se i zastupali isključivo interese građana, glasno i jasno zastupali svoj program, bili smo istinski predstavnici birača koji su nas izabrali. Zalagali smo se za održivu i zelenu politiku, zalagali smo se za modernu, poduzetnu Rijeku, za Rijeku u kojoj se kvalitetno živi, iz koje mladi neće više odlaziti.

Uspjeli smo se izboriti da u Art kvartu Benčić ima manje betona, a više zelenila i napokon otvorenog potoka. Uveli smo jednake cijene vrtića za sve roditelje bez obzira dali je vrtić gradski ili privatan. Uspjeli smo ukazati gradonačelniku na nelogičnosti cijena komunalne naknade za Pašac, Orehovicu i Sušačku dragu. Borili smo se za da se zna svaka lipa kamo je potrošena i da se ne zadužuje dodatno naš grad.

Annet Trope Ćavar naglasila je da je često upozoravala skupa s Vivodom na nelogičnosti gospodarenja otpadom i nasušno uvođenje kanti za biorazgradivi otpad, te izgradnju gradske kompostane. ŽCGO Marišćina je nešto o čemu mora brinuti i grad Rijeka, a trenutno sve prepušta slučaju.

Helena Pehovac Baričević naglasila je da se u  Akciju Mladih učlanila jer joj je bilo dosta ćakula na kavama od kojih njen grad nema ništa.

Kaže da je kao aktivna vijećnica AM u MO Brajda-Dolac u ovom mandatu uspjela  nekoliko ideja provesti u djelo. To je obogaćivanje parka Pomerio sa spravama za djecu i spravama za vježbanje. Osmislila je i ljetno događanje naziva Ljeto u PomeRiu koje je nažalost moralo biti odgođeno zbog Covida19, te se nadamo se da će biti realizirano na ljeto 2022. Događanje je osmišljeno tako da park zaživi u pravom smislu riječi kroz društvene igre na otvorenom, koncerte, izložbe, projekcije koncerata, filmova i crtića, itd. Posebno je ponosna na park za pse koji će se napraviti ove godine iako je trebao biti već prošle ali svi komunalni prioriteti su pauzirani u 2020. radi Covida u 2020.

Nažalost, bilo je još inicijativa ali grad nema sluha za iste. Na njen prijedlog za komunalne prioritete za 2020. godinu grad je dva puta odbio prihvatiti prijedlog u kojem je tražila postavljanje kanti za sitni otpad po cijelom užem centru grada s naglaskom na MO Brajda Dolac. Naglašava da su obrazloženja iz Grada da kanti ima dovoljno neadekvatna situaciji na terenu. Svakom građaninu je jasno da kanti kronično nedostaje. Ulice su prljave, kante su prepune i nedostatne. Gradu je MO izgleda samo proforma čim odbija komunalni prioritet koji je MO usvojio jednoglasno. Na žalost, mnoge druge inicijative su naišle na zid iz Grada i vladajuće koalicije.

Glasajući za Akciju Mladih MO će dobiti autonomiju i napokon služiti građanima jer zato i postoje. Nemojte da vaših 40 000 kn netko potroši u vaše ime, a da vas ništa ne pita. I zato izađite na izbore u nedjelju i zaokružite listu broj 1.

Ako nam date povjerenje i ove izbore nećemo vas razočarati, i dalje ćemo zagovarati moderno vođenje grada, održivo i zeleno!

Svoju bitku za građane Rijeke nastavit ćemo i u idućem mandatu bez kompromisa i bez prodaje!

Lista Akcije mladih, Unije Kvarnere i Alternative prvenstveno je puna iskrenih i čestitih ljudi koji žele promjene u ovom gradu. Na listi uz kandidata za gradonačelnika Vedrana Vivode nalaze se već prekaljeni borci čistog obraza iz gradskih i županijskih vijeća, uspješni obnašatelji izvršne vlasti, istaknuti umjetnici, predstavnici udruga, radnici i poduzetnici. Svi bez fige u džepu i s vizijom života u Gradu Rijeci kao gradu 21. stoljeća.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram