Povežite se s nama

Vijesti

Vlada želi od Platka napraviti pravo skijalište

Objavljeno

naVlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici donijela je odluku o utvrđivanju interesa države za izgradnju Regionalnog sortsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo podrškom Vlade razvoju sportskog centra Platak. “Veseli nas odluka Vlade RH o utvrđivanju državnog interesa pri izgradnji Sportsko rekreacijskog centra Platak što dokazuje opravdanost smjernica Županije i ulaganja u taj centar kako ljetnoga tako i zimskoga turizma. Poruka je to da imamo resurse u našoj Hrvatskoj da možemo razvijati i rekreativni snježni zimski turizam i ljetni. Na taj način će se omogućiti sigurno lakša izgradnja nove akumulacije kojom bi se osiguralo lakše zasnježenje najvećih naših staza, prije svega Radeševa ali i izgradnja ostalih 10 staza koje planiramo na Platku”, rekao je župan Komadina.

Kako je istaknuto o obrazloženju, ovu odluku Vlada je donijela na zahtjev Goranskog sportskog centra d.o.o. Delnice koji je uputio Vladi Republike Hrvatske prijedlog u smislu članka 9. Zakona o izvlaštenju, za donošenje odluke da je izgradnja Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak, od interesa za Republiku Hrvatsku. Uz zahtjev je priložena pravomoćna lokacijska dozvola za zahvate.

Temeljem  ove odluke Vlade odluke bit će izvlašteno deset katastarskih čestica (šuma) kojima su vlasnik Hrvatske šume za potrebe izgradnje sustava za zasnježivanje, skijaških staza i poligona za daskanje, žičara, građevina ugostiteljsko turističke namjene s kolibom za skijaše, akumulacije sa crpnom stanicom, te trafostanice i ostala infrastruktura.

Na sjednici Vlade istaknuto je kako Vlada svojim odlukama može pomoći da se iskoriste prirodni potencijali Hrvatske kako bi skijaška sezona na domaćim skijalištima trajala dva do tri mjeseca, a ne samo dva tjedna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram