Povežite se s nama

Crna kronika

Voditelj banke lažnim platnim nalozima napravio štetu od čak 17 milijuna kuna

Objavljeno

naPolicijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u daljnjem nastavku kriminalističkog istraživanja nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrdili su da je protupravnim radnjama oštetio još dvojicu klijenata novčarske ustanove, u čijoj je poslovnici na području Primorsko-goranske županije bio voditelj, odnosno odgovorna osoba. Policija ga sumnjiči da je u svibnju 2014. godine te u travnju prošle godine izradio krivotvorene naloge za isplatu i krivotvorio potpise oštećenih klijenata, 68-godišnjeg hrvatskog i 63-godišnjeg njemačkog državljanina te s njihovih računa protupravno prisvojio više od 500.000 kuna.

Zbog sumnje da je počinio po dva kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i  krivotvorenje službene ili poslovne isprave, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo, ranije provedenim kriminalističkim istraživanjima osumnjičeni 59-godišnjak je kazneno prijavljen za više istovrsnih kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, počinjenih između 2007. i 2018. godine, a kojima je stekao sveukupnu protupravnu imovinsku korist od oko 16,5 milijuna kuna. Uključujući i navedena kaznena djela počinjena na štetu spomenute dvojice oštećenih klijenata sveukupna materijalna šteta iznosi oko 17 milijuna kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram