Povežite se s nama

Vijesti

Volosko dobilo ulicu imenovanu po Ljubi Kuntariću

Objavljeno

na


Volosko je dobilo novu ulicu u čast svome znamenitom sumještaninu.

Svečano otvaranje novoimenovane ulice „Stubište Ljube Kuntarića” koje povezuje Ulicu Andrije Štangera i Obalu Frane Supila, s izlazom kod Vaterpolo kluba u Voloskom, održano je danas u povodu obilježavanja blagdana sv. Ane.

Na kratkoj svečanosti otkrivanja natpisne ploče okupili su se članovi obitelji Kuntarić i Eržišnik i prijatelji maestra Kuntarića, gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Gradskoga vijeća Fernando Kirigin.

–  Ponosni smo što je Ljubo Kuntarić bio naš sugrađanin te što su motivi našega grada prisutni i u njegovoj bogatoj glazbenoj ostavštini, rekao je gradonačelnik Dujmić prije otkrivanja ploče.

–  Iznimno sam dirnuta i sretna što su ove stube kojima je moj pokojni otac nebrojeno puta prolazio sada dobile njegovo ime. Iako je rođen u Čakovcu, gradu u kojem isto postoji ulica koja nosi njegovo ime, najplodniji je dio svoga života proveo upravo ovdje u Voloskom gdje ga je život doveo kao hidroinženjera, no najveća je njegova ljubav bila glazba, istaknula je kći Ljube Kuntarića, gospođa Đurđica Eržišnik.

Župnik Župne crkve sv. Ane vlč. Petar Belanić blagoslovio je novoimenovanu vološćansku ulicu te sve vjernike, goste i prijatelje Voloskog pozvao na večerašnju blagdansku svetu misu i na tradicionalnu procesiju.

Podsjećamo, Ljubo Kuntarić, hrvatski glazbenik i skladatelj, autor mnogih popularnih hitova s Opatijskog i drugih festivala (Ta tvoja ruka mala, Autobus Calypso, U nedilju Ane…) dobar je dio svoga života bio stanovnik Voloskog, gdje je i preminuo 2016. godine. Odlukom Gradskoga vijeća Grada Opatije iz ožujka ove godine ulica-stube u Voloskom imenovane su  njemu u čast.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram