Povežite se s nama


Vrijeme ovoga tjedna bilo je nešto stabilnije, no ne i posve stabilno. Gotovo svakodnevno, u zaleđu obale te u gorju dolazilo je do jačeg razvoja naoblake uz pljuskove s grmljavinom, od kojih većina nije izraženije zaposlila kišomjere.
Osim u Gorskom kotaru, pljuskovi su se tijekom subote pojavljivali mjestimice i na Kvarneru. U Rijeci je pao 1 mm, u Pargu 2 mm, u Rabu 4 mm, a u Malom Lošinju kiše nije bilo. Temperature bilježe porast od sredine tjedna, a do tada su bile većinom oko ili ispod prosjeka za doba godine.

I tijekom nedjelje nastavilo se stabilnije vrijeme, ali bez potpune stabilizacije. Pljuskovi su zabilježeni u riječkom zaleđu i Gorskom kotaru, Rijeka i priobalje imaju naoblaku, a otoci su osunčani.

S talijanske strane Jadrana pristižu oblaci, tako da će se vrlo slična situacija nastaviti i tijekom ponedjeljka. Uz dosta oblaka, pljuskovi su mogući u zaleđu Rijeke te u Gorskom kotaru, a poneka kap kiše ne može se isključiti niti u Rijeci. Temperatura bez veće promjene.

Utorak bi trebao biti stabilniji uz umjerenu do pretežnu naoblaku te slične temperature.

Od srijede do kraja tjedna naći ćemo se pod utjecajem ciklone iz zapadnog Sredozemlja koja će u jugozapadnoj struji donositi oblake, a s njima i kišu. Ona će se prema kraju tjedna približiti i našim krajevima, a modeli vide i jačanje polja tijekom petka uz dosta oborine.

Za sam kraj tjedna predviđa se i spuštanje hladne fronte sa sjevera Europe koja bi nas trebala ipak samo okrznuti, ali svejedno osvježenje ne bi smjelo izostati, javlja RiMeteo.