Povežite se s nama

Vijesti

Vrtić u Kastvu dobio 1,8 milijuna kuna za program cjelodnevnog rada

Objavljeno

na

IlustracijaMinistarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dana 31.07.2018. godine je u okviru Poziva na dostavu projektnog prijedloga „Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ obavijestio Grad Kastav da je donio Odluku o financiranju projekta „KASTAFSKI VRTIĆ-CJELODNEVNI RAD“ u iznosu od 1.870.750,15 kn.

Grad Kastav i DV Vladimir Nazor ponudit će roditeljima unaprijeđene usluge za djecu vrtićke dobi kroz projekt „KASTAFSKI VRTIĆ-CJELODNEVNI RAD“. Projektom će se kroz novu organizaciju rada vrtića pružiti unaprijeđena usluga roditeljima koji zbog zahtjeva svog radnog mjesta imaju potrebu za proširenim radnim vremenom vrtića i doprinijeti usklađivanju obaveza poslovnog i obiteljskog života. Djeci će biti pružena unaprijeđena usluga, dostupna u skladu sa stvarnim potrebama djece i njihovih roditelja, što će unaprijediti i razvojne mogućnosti i poboljšati socijalizaciju djece. Usluga smjenskog rada pružat će se u 2 vrtićke grupe u DV Vladimir Nazor za 50 djece (2×25 djece). Smjenski rad osigurat će se naizmjenično po tjednima, tako da će vrtić biti dostupan od 06:00 do 21:30 sati, u skladu s radnim vremenom roditelja. Djeca će i dalje provoditi maksimalno 10 sati u vrtiću no sudjelovat će u programima u skladu sa potrebama organizacije rada roditelja. U svrhu ovakve organizacije rada, u DV Vladimir Nazor zaposlit će se četiri odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Postojeće i novozaposleno stručno osoblje koje radi direktno s djecom (odgojitelji/odgojiteljice i stručni suradnici) vrtića sudjelovat će u edukacijama za jačanje stručnih kompetencija s fokusom na poboljšanje komunikacije i interakcije s djecom, te na poticanje kreativnosti kao razvojne kategorije. Vrtići će se opremiti novim didaktičkim materijalima i opremom.

“Ovim projektom produžit ćemo radno vrijeme vrtića te omogućiti roditeljima koji imaju potrebu za proširenim radnim vremenom da njihova djeca dobivaju svu potrebnu uslugu u vrtiću. Grad Kastav i dalje će pratiti i osluškivati potrebe roditelja i djece na našem području s ciljem razvoja vrhunskog predškolskog odgoja u Gradu Kastvu”, rekao je gradonečlnik Matej Mostarac.

Osim navedenog projekta, Grad Kastav prijavio se i dobio sredstva za još jedan projekt koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Naime, radi se o pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini. Grad Kastav prijavio je sljedeće radove na 3 objekta Dječjeg vrtića Vladimir Nazor:

1. Centralni objekt DV Vladimir Nazor  – zamjena grilja na vanjskoj stolariji, sanacija podova – planirana vrijednost projekta 794.237,00 kn*

2. Podružnica Mavrica – zamjena postojeće vanjske stolarije- planirana vrijednost projekta 81.627,04 kn*

3. Podružnica Kastafske sardelice – uređenje vanjske terase – postava montažnih jedara/tende i postava igrala –planirana vrijednost projekta 47.100,00 kn*

Navedena ulaganja nužna su za podizanje kvalitete boravka djece i zaposlenika, njihovu sigurnost i ugodniji rad. U navedenim objektima je smješteno 15 odgojnih skupina, 276 djece, 31 odgojitelj te 16,5 predstavnika stručnih, administrativnih i tehničkih službi.

Ministarstvo je odobrilo sufinancirati prihvatljive troškove na projektu u iznosu 158.847,00 kn.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram