Mozaik
Vunić među deset najboljih chefova, a njegova Zijavica među deset najboljih restorana u Hrvatskoj

Gastro portal Kult plave kamenice krenuo je s objavom rezultata svog tradicionalnog godišnjeg izbora najboljih restorana i najboljih chefova u Hrvatskoj za 2024. godinu.
Deseto mjesto u izboru Restorana godine 2024. osvojila je Zijavica iz Mošćeničke Drage s 52 boda. Zijavica je restoran autorske mediteranske riblje kuhinje. Chef i vlasnik Stiven Vunić bavi se bistronomijom uz dodire fine dininga, koristeći savršeno svježu ribu i rakove; Vunićev otac poznati je škampar.Zijavica velik dio svojih menija doista bazira na dnevnom ulovu divlje ribe. U posljednjih je pet ili šest godina Zijavica jedan od najpopularnijih kvarnerskih restorana. Tijekom ljeta u Zijavicu je uglavnom nemoguće ući bez rezervacije.
Stiven Vunić u konobi Zijavica u Mošćeničkoj Dragi razvio je prepoznatljiv kulinarski rukopis, koji karakteriziraju korištenje vrlo svježe kvarnerske ribe, rakova i školjki, sofisticirana, diskretna uporaba začina i stalni rad na unapređivanju kuharskih tehnika. Vunić je poslije pandemije postao jedan od najpopularnijih hrvatskih chefova. To ga je plasiralo među deset najboljih chefova, odnosno dijeli deveto i deseto mjesto sa chefom Matijom Bogdanom. Oboje su dobili po 54 boda.
