Povežite se s nama

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci otvoren je novi ciklus programa „ EFRI International Business Workshops 2018“  na kojem će od 14. do 20. svibnja 2018. godine, dvadeset studenta iz zemalja članice EU usavršavati svoje komunikacijske vještine u području međunarodnog poslovanja.  Na novim radionicama, u ulogama mentorice pridružile su se  Joanna M. Wędrychowicz  i Marijke Boven  s Nizozemskog  NHL Stenden University of Applied Sciences. Sudionici radionice dolaze iz Nizozemske, Cipra, Njemačke i Hrvatske.

U ime Uprave Fakulteta sve okupljene pozdravila je izv. prof. dr. sc. Danijela Sokolić, prodekanica za suradnju s gospodarstvom koja je studentima zaželjela dobrodošlicu i upoznala ih s činjenicom da Fakultet već dugi niz godina izvodi preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij na engleskom jeziku te je nositelj međunarodnih prestižnih akreditacija kao što su EDAMBA i u procesu dobivanja akreditacije EPAS i AACSB  što Fakultet svrstava među 1 % najboljih škola u svijetu.

Blanka Kalokira, viša savjetnica u HGK – Županijske komore Rijeka istaknula je da moramo biti svjesni da globalizacija donosi sa sobom nove trendove u komunikaciji i poslovnom pregovaranju, koji su ujedno i ključ uspjeha u poslovanju. Istaknula je da su teme radionice od interesa Hrvatske gospodarske komore i pozvala akademskom zajednicu na suradnju na budućim projektima.

„Dobrodošli u najljepšu Hrvatsku županiju“  bile su riječi kojima je Petar Mamula, zamjenik Župana Primorsko-goranske županije  započeo svoje obraćanje  sudionicima, te istaknuo važnost ovakvih edukacija za nadogradnju znanja, samim time i poslovnih vještina.

Studenti koji uspješno polože sve module dobivaju  IB&M certifikat te ostvaruju 6 ECTS bodova za koje mogu zatražiti priznanje pri matičnim Sveučilištima. Ekonomski fakultet kroz ovu radionicu te kroz programe formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i studijski smjer na engleskom jeziku, razvija se u smjeru internacionalizacije programa te povećanja međunarodne vidljivosti među visokoškolskim institucijama, poručuje se u priopćenju Ekonomskog fakulteta.