Povežite se s nama

Sport

Zbog garaže novog KBC-a mora se rušiti barem dio Vojnog igrališta na Kampusu

Objavljeno

na
Gradski vijećnik Vedran Vivoda iz Akcije mladih na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke tijekom Aktualnog sata je podsjetio kako na istočnom dijelu grada vlada bojazan da će se tzv. vojno igralište rušiti jer je to dio 3 faze izgradnje KBC. Po važećem GUP-u vidimo da je to tako. Zanima ga koji su planovi Grada, da li je to stvarno tako. Da li će se mijenjati GUP i DPU, odnosno što će biti s tzv. vojnim igralištem kojeg brojni građani koriste?

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako je riječ o nekadašnjem vojnom igralištu pored nove zgrade KBC-a. Građani su mu već postavili pitanje, kao i predstavnici MO Vojak. Svjestan je da to igralište koristi veliki broj građana Trsata, Vojaka i Vežice i nije cilj da ono u bilo kakvim planovima bude anulirano.

“Činjenica je da je po DPU ta čestica predviđena za širenje KBC-a. Treća faza predviđena je na području južno od bolnice i djelomično zadire u to igralište. Predstavnici Grada, uz cijeli niz stručnjaka sagledavali su potrebe tolike kvadrature treće faze KBC. Konačno promišljanje je  da to bude znatno manji objekt nego je zamišljeno. Bitno je kazati da je riječ o manjem zahvatu i ako dođe do određenog zadiranja u tu parcelu, atletska staza neće biti dirana, odnosno možda manjim dijelom. Nakon izgradnje nove bolnice i njena opremanja, proći će neko vrijeme dok se prikupe sredstva za treću fazu izgradnje KBC-a. Nema bojazni da li će to igralište biti tamo. Kada budemo znali točne gabarite KBC-a tek onda će se ići u izmjenu DPU”, rekao je Filipović.

Vivoda je replicirao kako nije točno da djelomično zadire nego potpuno. “Tamo su planirane parkirne garaže čime bi došlo do potpunog rušenja igrališta”, istaknuo je vijećnik Akcije mladih.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže