Povežite se s nama

Mozaik

Zbor Schola Cantorum nastupa u Svetištu Majke Božje Trsatske

Objavljeno

naZbor Schola Cantorum Rijeka će danas, 05. rujna 2019. god., u 19:30 sati u Svetištu Majke Božje Trsatske održati koncert klasične koncertne duhovne glazbe u povodu proslave Male Gospe. Ulaz na koncert se ne naplaćuje. 

Zaljubljenici u klasičnu glazbu će moći uživati u djelima svjetski poznatih skladatelja poput  G. Faurea ili G.B.Pergolesija, hrvatskih skladatelja, te hrvatskoj publici gotovo nepoznatih suvremenih skladatelja poput Mattea Fallonija. U izvođenju skladbi izmjenjivat će se ženski sastav zbora i solisti. 

Zborom ravna maestra Ingrid Haller, prof., a na orguljama ga prati Ivan Bošnjak, prof., kojeg će publika tom prilikom moći čuti u izvođenju djela skladanih samo za orgulje. Prije samog koncerta zbor će animirati i misu koja je na rasporedu u 18:30 sati. Koncert  organizira Kulturno-umjetnička udruga Dulciana.

Schola Cantorum Rijeka je osnovana početkom 2008. god. sa željom za izvođenjem klasične koncertne duhovne glazbe. Trenutno djeluje u okviru Kulturno-umjetničke udruge Dulciana u mješovitom, a od svibnja 2018. god. i u ženskom sastavu. Umjetnička voditeljica i vokalni pedagog zbora je Ingrid Haller prof. – dugogodišnja sopranistica riječke Opere, koncertna pjevačica i profesorica pjevanja u srednjoj glazbenoj školi I. M. Ronjgova u Rijeci. Zbor je  prepoznatljiv po svom specifičnom zvuku koji je rezultat činjenice da članovi zbora na probama uče pravilnu vokalnu tehniku.  Među svojim članovima ima amatere različitih zanimanja, te mlade učenike i studente glazbenih škola koji nastupaju kao instrumentalni i vokalni solisti uz zbor. 

Zbor je održao preko 100 samostalnih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Često nastupa sa profesionalnim glazbenicima (Riječki komorni orkestar, Collegium musicum Fluminense, Kristina i Robert Kolar, Vanja Zelčić, Marko Fortunato…), a surađivao je i sa HNK „Ivana pl. Zajca“ u snimanjima i izvedbama raznih koncertnih, opernih i edukativnih sadržaja kazališta.

Kvaliteta Schole Cantorum Rijeka je prepoznata i na međunarodnim zborskim natjecanjima – u posljednje tri godine zbor je osvojio dva Grand Prixa i dva zlata na u mješovitom i ženskom sastavu. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram