Povežite se s nama


Portal Fiuman.hr prvi je na samom koncu ožujka ove godine objavio informaciju kako je Hrvatska pošta objavila veći popis nekretnina koje prodaje, a daleko najzačajnija i najvrijednija je njihova velika zgrada koja se nalazi u samom središtu Korza.

Nekoliko je ponuda stiglo na javni natječaj, kako javlja Novi list, a na kraju je prihvaćena ponuda tvrtke TIM nekretnine koji su dali ponudu od 5,6 milijuna eura, odnosno približno 42 milijuna kuna.

Zanimljivo kako je najvišu ponudu ponudio lanac DM – drogerie markt, radilo se o cifri od šest milijuna eura, no nisu je poslali na vrijeme, pa samim time HP nije ni mogao prihvatiti njihovu ponudu. Prema objavljenoj dokumentaciji novi vlasnik će raspolagati neto korisnom površinom od 3,481 m2, a početna cijena bila je 40 milijuna kuna.

Budući vlasnik ipak neće moći tako brzo preuzeti svoju novu nekretninu.

“U natječaju je navedeno upravo za spomenutu nekretninu da se bi se kupcu u posjed dala nakon tri godine. Poslovanje Hrvatske pošte u Rijeci usko je vezano uz preseljenje procesa u novi centar u Kukuljanovu. Sada je u fazi izrada projektne dokumentacije i plan je da se završi unutar tri godine.”

“Važno je napomenuti da centar Rijeke ni u kom slučaju neće ostati bez poštanskog ureda”, poručila je Jo Kempen, voditeljica odjela za odnose s javnošću u HP-u još ranije u razgovoru za portal Fiuman.hr