Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci dobio četiri nova projekta

DigitalLife
Banner

STEP RI dobio je 4 nova projekta u 2017 godini, što je nastavak uspjeha ove poduzetničke potporne institucije. Jedan od 4 nova projekta je i Interreg Central Europe projekt digitalLIFE4CE čiji je primarni cilj učiniti regiju Središnje Europe zonom izvrsnosti u području digitaliziranih rješenja u zdravstvu.

Projekt digitalLIFE4CE okuplja sedam regija Središnje Europe i njihove vodeće institucije s ciljem zajedničkog rješavanja složenih izazova digitalizacije s posebnim fokusom na poticanju primjene inovativnih rješenja u zdravstvu i medicini. Riječ je o impresivnim partnerima koje predvodi Sveučilište primijenjenih znanosti Burgenland iz Austrije, a pridružuju im se partneri iz Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, Poljske i Hrvatske. Glavni cilj projekta je povećanje konkurentosti zemalja Središnje Europe kroz poticanje inovacija i regionalne suradnje.

Sa svrhom poticanja inovacija i suradnje na lokalnoj razini, STEP RI je u projekt digitalLIFE4CE ušao s pridruženim partnerom Kliničkim-bolničkim centrom Rijeka, s kojim aktivno surađuje na poticanju inovativne klime i suradnje u zdravstvu. Osim toga, STEP RI aktivno surađuje s nekoliko institucija, organizacija i kompanija koje svojim projektima, poslovnim idejama i poduhvatima doprinose razvoju digitaliziranih rješenja u području zdravstva i medicine. Sjajan primjer takvog poslovnog poduhvata svakako je i tvrtka Adrivel d.o.o. čija web stranica/projekt klikzdravlje.hr ima za cilj omogućiti korisnicima pristup različitim laboratorijskim uslugama koje su funkcionalno grupirane kako bi na cjeloviti način mogli pratiti svoje zdravlje i to po cijenama koje su niže od uobičajenih tržišnih cijena. Još jedan uspješan primjer dobre poslovne ideje koja se pretvorila u iproizvod je Pharmalogger, projekt Alius grupe, koji precizno mjeri, kontrolira i čuva lijek u svim fazama od proizvodnje do distribucije i zadovoljnog korisnika. Još valja istaknuti Biomed systems kompaniju koja je razvila Laboratory Assistant and Biobanking Application ili LABA softver, koji upravlja glavnim aktivnostima u laboratorijima. STEP RI je ostvario suradnju i sa zdravstvenim institucijama, kao što je već spomenuti KBC Rijeka, ali i Nastavni Zavod za javno zdravstvo, koji je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Rijeci razvio Model mjerenja efikasnosti javno- zdravstvenih usluga.

STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija osnovana 2008. godine od strane Sveučilišta u Rijeci, uz potporu poslovno-inovacijske agencije BICRO, a temeljne aktivnosti koje provodi obuhvaćaju poslovno savjetovanje, edukacije s aktualnim i primijenjivim poduzetničkim znanjima te provedba nacionalnih, EU i međunarodnih projekata.

Ovim putem STEP RI poziva sve zainteresirane institucije, organizacije i tvrtke koje su orijentirane na poticanje primjene inovativnih rješenja u zdravstvu i medicini, a koje žele sudjelovati u digitalLIFE4CE projektu na način da se njihove ideje, projekti, proizvodi ili usluge istaknu kao primjeri dobre prakse u kontekstu digitaliziranih rješenja u zdravstvu i medicini, da kontaktiraju STEP RI na e-mail: digitallife@uniri.hr ili telefon 051 265 971, i dogovore suradnju.