Povežite se s namaFestival „Grobnička skala 2015.“ održan je po 17. put u Čavlima na Grobniku. Pod ravnanjem poznatog Grobničkog producentskog dvojca Vinka Škarona i Vlaste Juretić. Imali smo priliku čuti 20 pjesama u konkurenciji ovogodišnje Skale. Stručnu komisiju činili su renomirani umjetnici iz cijele Hrvatske. To su redom bili: vokalna umjetnica Radojka Šverko, dirigent i glazbeni pedagog te umjetnički ravnatelj festivala Krapinske popevke mo. Siniša Leopold, urednik i voditelj na Drugom programu Hrvatskog radija Zlatko Turkalj, skladatelj i producent Andrej Baša te urednik Glazbene redakcije Radija Rijeke Albert Petrović. Žiri publike činile su novinarke Novog lista – Slavica Mrkić Modrić, Danijela Bauk i Dražen Hreljević. Sve izvođače pratio je dobro ugođeni festivalski orkestar.

Nakon večeri ispunjene pjesme i najdražeg nam „Ča“ uslijedile su nagrade kako stručnog ocjenjivačkog suda tako i publike. Nagrade stručnog ocjenjivačkog suda pripale su redom skladbama: „Dva srca“ u interpretaciji Adriane Frlete, skladbi „Garica“ u izvedbi Andree Legac te „Lipa rica Grobnišćica“ Brevis banda. Što se tiče nagrada publike tu je apsolutni pobjednik i ovogodišnji debitant Dominik Zoretić s pjesmom „Na Kvarneru mi je se“ autora Roberta Pilepića i Damira Mičetića. Ta mladenačka skladba koja slavi rodni kraj i sve one ljepote „Višnji nam Bog je do“ ovdje na Kvarneru i ne samo krajolik već i bogatu kulturnu i etnološku baštinu te sve ono blago koje moramo poštovati, čuvati i voljeti i na kraju nam poručuje da nedamo taj naš dragi kraj škrti kamik za sve blago svita. Te isto napominje i dobrotu i iskonsku saživljenost ljudi koji žive duž cijelog Kvarnera.

Zoretićeva sigurna te istovremeno osebujna interpretacija nam govori da se pred njim otvara široka paleta mogućnosti te zasigurno velika glazbena karijera što će se ubrzo nastaviti na ovogodišnjem MIK-u. Od ostalih nagrada publike valja spomenuti skladbu „Dome dragi“ Danijele Šimek kojoj je autor sada već legenda Opatijskih suvenira Dušan Paro te Vlasta Juretić najpoznatija po pjesmi „Vilo moja.“

Treću nagradu publike dobila je skladba „Dva srca“ Adriane Frlete. Ovogodišnja grobnička skala pokazala je bogatsvo zabavne glazbe na Kvarneru te vrlo solidnu plodnost autora i tekstopisaca te šaroliku paletu interpreta. Svakako najveće iznenađenje Skale je debitant Zoretić i njegova minuciozna interpretacija te željno iščekujemo njegove buduće nastupe i dakako nagrade. Dok Grobnička Skala mora nastaviti svoj put jednog malog ali vrijednog festivala na njenim producentima je da porade na još značajnijoj profilaciji festivala za buduće naraštaje interpreta, skladatelja i publike koja uvijek ima posljednju riječ.

Marketing