Povežite se s nama

Vijesti

Zračna luka Rijeka u 2019. godini očekuje 197 tisuća putnika

Objavljeno

naSpecijalizirani portal AvioRadar koji detaljno prati i rad hrvatskih zračnih luka ovih je dana objavio članak u kojima su iznijeli najave za 2019. godinu.

Zbog toga su, između ostalog, kontaktirali Zračnu luku Rijeka i njihovog direktora Tomislava Palalića kako bi doznali očekivanja u ovoj godini.

Prema tim podatcima Zračnu luku Rijeka na otoku Krku trebalo bi u 2019. godini koristiti oko 197 tisuća putnika te će biti odrađeno oko 5.800 operacija. Pritom očekuju prihod od 21,3 milijuna kuna, dok bi rashodi trebali iznositi 20,6 milijuna kuna. Najavljene su i nove investicije ukupne vrijednosti oko osam milijuna kuna.

“Investicija u iznosu od 7.157.153 kuna se odnosi na dovršetak projekta rekonstrukcije i dogradnje vanjskih površina terminalne zgrade i tehničkog bloka (obnova fasade) u ukupnom iznosu 7.157.153,08kn, čime će biti dovršena i posljednja faza rekonstrukcije terminalne zgrade započeta još 2012.g. od kada su značajna sredstva uložena u uređenje čitavog interijera zgrade. U posljednih 7 godina u infrastrukturni razvoj zračne luke Rijeka uloženo je preko 35 milijuna kuna kapitalnih pomoći od čega je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uložilo 90 %, a Primorsko-goranska županija 10 %. Uz navedena ulaganja u terminalnu zgradu, a u svrhu zadovoljenja prometno-sigurnosnih standarda, planira se nastaviti s ulaganjima u osnovnu stazu projektom niveliranja RESA-e i USS-e kao i daljnjim ulaganjima u modernizaciju strojeva i opreme.

Nakon rekordne sezone i ostvarenja rasta prometa od gotovo 30 % u odnosu na prošlu godinu, Zračna luka Rijeka za iduću sezonu ima potvrđena i 4 nova avioprijevoznika: TUI, Volotea, Lufthansa i Air Serbia, koji će letjeti na 3 nove destinacije: London Gatwick, Marseille i Beograd”, poručio je Palalić za AvioRadar.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram