Povežite se s nama

Vijesti

Županijski stožer želi zatvoriti terase i trgovine

Objavljeno

na
Glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević je rekao kako je ova situacija nastavak negativnog trenda koji govori da smo, kako se čini, na vrhuncu ovog epidemijskog vala te kako će vjerojatno postojati potreba da se dodatno mjere pojačaju o čemu će Stožer CZ PGŽ raspravljati u petak.

„Predložit ćemo stoga zatvaranje svih ugostiteljskih objekata, s tim da im ostaje mogućnost dostave, zatim trgovačkih centara, osim neophodnih trgovina za svakodnevni život (hranom i higijenskim potrepštinama), škole će vjerojatno ostati na online nastavi. Nadamo se da će takvo zatvaranje kratko trajati, odnosno predložit ćemo zatvaranje na svega tjedan dana, pa ako dođe do smirivanja brojki možemo razmišljati o obustavi. Svjesni smo posljedica zatvaranja, kao i posljedica prevelikog broja oboljelih u bolničkom sustavu.

Moramo biti svjesni da su to neophodne mjere jer je ovo udar na zdravstveni standard našeg stanovništva, također smo na pragu nove turističke sezone te se moramo epidemiološki kvalificirati među konkurencijom drugih turističkih zemalja. Moramo smanjiti taj epidemijski val jer ćemo imati veliki problem na turističkom tržištu“ rekao je Rončević.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram