Povežite se s nama

Mozaik

10. obljetnica Teta i barba pričalica uz veliki koncert “I ti možeš uljepšati nečije snove”

Objavljeno

na

Povodom 10. obljetnice programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“, udruga Portić organizira humanitarni koncert „I ti možeš uljepšati nečije snove“.

Koncert, kojeg su najavile Maja Opašić i Iva Vianello iz Udruge za promicanje dobrobiti djece “Portić“ te voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke Maja Pudić, održat će se 24. listopada 2019. u Centru Zamet s početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti petnaestak riječkih i primorskih izvođača, a prikupljena sredstva namijenit će se za krevete, namještaj i ostalu opremu za Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te Zavod za neurologiju i dječju psihijatriju Dječje bolnice Kantrida.

Predsjednica udruge Portić Maja Opašić istaknula je kako je „Tete i barbe pričalice“, kao jedinstven volonterski program u Hrvatskoj, krenuo upravo iz Rijeke i to u studenom 2009. godine od kada se bez prekida provodi. Brojni su riječki volonteri čitanjem priča i bliskom komunikacijom olakšali boravak hospitaliziranoj djeci u Dječjoj bolnici Kantrida, na zadovoljstvo djece i njihovih roditelja, medicinskog osoblja i uprave bolnice, a vrijednost ovog projekta prepoznata je i proširena i u druge gradove Hrvatske poput Zagreba, Splita, Pule i Čakovca.

Opašić je navela kako je u projekt uključeno stotinjak volontera koji svakodnevno, pa i nedjeljom i blagdanom, posjećuju riječku Kliniku za pedijatriju (Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku, Zavod za kardiologiju, pulmologiju, reumatologiju, alergologiju i imunologiju, Zavod za neurologiju i dječju psihijatriju), Kliniku za dječju kirurgiju i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje borave s malim pacijentima, uljepšavaju im vrijeme u bolnici i ublažavaju psihološke posljedice hospitalizacije.

Maja Pudić kazala je kako je Grad Rijeka ponosan što već deset godina podržava ovakav hvalevrijedan projekt. Uz čestitke udruzi Portić na okrugloj obljetnici i želje da nastave provoditi kvalitetnu praksu i aktivnosti, Pudić je pozvala sve da dođu na koncert i sudjeluju u humanitarnoj akciji.
Iva Vianello predstavila je program koncerta, navodeći kako će ulaznice za koncert uskoro biti puštene u prodaju. Svoje sudjelovanje na koncertu zasad su potvrdili Antonela Doko, Boris Štok, Denis & Denis, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Sandro Bastiančić i The Siids. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića.

Među aktivnostima udruge Portić kojima se obilježava 10. obljetnica projekta spomenuti su i održani događaji kao što su razne radionice za građane, djecu i volontere Udruge, posjet Udruzi Ri21 i Dječjem domu Selce, a najavljena je i jesenska Pričaonica u Gorskom kotaru u suradnji sa Gradskom knjižnicom Rijeka.

Generalni pokrovitelji koncerta su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a uz njih, financijsku podršku programu „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“ daje i Ministarstvo zdravstva RH. Također, u program su uključeni i KBC Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka te Filozofski i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram