Povežite se s namaNa današnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj u restoranu Molo u Opatiji, najavljeno je 3. izdanje utrke Inter cars Učka 2016, a na njoj su sudjelovali: Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport; Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije i zamjenik gradonačelnika; Branko Marohnić predstavnik tvrtke Inter cars, generalnog pokrovitelja utrke i Tomas Hrvatin, vozač AK Opatija motorsporta.

Natjecanje, na stazi duljine 3000 metara s osam šikana, održat će se 17. srpnja na legendarnoj brdskoj stazi na Učki, a dan ranije (16. srpnja) u vremenu od  16 do 19 sati zakazan je tehnički prijem u samome centru Veprinca. U nedjelju, 17. srpnja u 8 i pol sati starta trening, a u 11 sati započinje prva od  tri bodovne vožnje.

– Ove godine imamo izvrstan odaziv sponzora i vozača. Za ovogodišnji utrku pristiglo je 115 prijava iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Austrije, a po prvi put, ove godine, bit će i direktan prijenos u trajanju oko sat vremena na Kreator TV. Svi zaljubljenici u auto sport koji nam se ne pridruže na samoj stazi, moći će uživati u jednosatnom prijenosu oktanskog spektakla koji se ove nedjelje održava na obroncima Učke. Kreator TV u nedjelju 17. srpnja imati će jednosatni izravni prijenos utrke s početkom u 14:30 sati. Kroz improvizirani studio, koji će biti smješten odmah pored starta, proći će zanimljivi sugovornici, organizatori i vozači, a gledatelji će moći provjeriti koji su natjecatelji do tada ostavili najbolji dojam na stazi. U petak 22. srpnja u 20:15 Kreator TV će emitirati detaljnu reportažu o ovoj utrci, s izjavama aktera i pregledom svih rezultata, a isti možete pratiti preko slijedećih operatera – MAX TV (429 – Sportski Plus), Max TV HD (51. kanal), B.net (prošireni digitalni), B.net HD, VIP TV (osnovni), Opti TV (osnovni), Amis TV (osnovni), Iskon TV (osnovni, 131. kanal). Realizaciju ovog tehnički zahtjevnog televizijskog prijenosa pomogla je tvrtka 3t Cable, a prijenos će realizirati specijalizirani tv kanal Kreator TV,  istaknuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

– Ovo nam je treća uzastopna godina kako kako podržavamo ovu utrku. Automobilističke utrke imaju dugogodišnju tradiciju u našem kraju koju treba podržati. Ovim putem najavljujem sponzorstvo i za 2017. godinu, istankuo je Branko Marohnić, predstavnik tvrtke Inter cars.

Tomas Hrvatin istaknu je da se utrka vozi na legendarnoj stazi koja je uvijek iznova atraktivna za vozače, ali i za gledatelje.

Broj takmičara govori o kvaliteti ove priče koja je rađena sa srcem. Čestitke organizatorima na ovako zanimljivoj manifestaciji. Pozvao bih sve ljubitelje automotosporta da nam se pridruže u nedjelju, rekao je Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije i zamjenik gradonačelnika.

Organizatori su pozvali sve ljubitelje oktanskog šušura da ovu nedjelju provedu na Učki. Ulaz na manifestaciju je slobodan, a promet preko Učke se zatvara u 8 sati ujutro, dok je obilazni pravac preko tunela Učke.

–  Veliki medijski interes, ali i sami značaj ove manifestacije prepoznali su brojni sponzori i pokrovitelji utrke, a mi od srca zahvaljujemo tvrtki Inter cars, Gradu Opatiji, Thalassotherapii Opatija, tvrtki Rona trade d.o.o., Automehanici Butorac,  Experience shopu, IP studiu, Automatic servisu, Puž autu, KIA Auto Grlica, EM Soft sistemima, restoranu Molo, studiu Foto Luigi, Sekundar uslugama, zaštitarskoj kući Klemm i Amplus pictus digital printu, tvrtki 3t Cable te medijskim pokroviteljima Kreator TV-u Novom listu, portalu PodUckun.net i Pomorskom radiju Bakar istaknuo je Igor Puž.

Zbog održavanja utrke, u nedjelju, 17. srpnja 2016. godine od 8:00 do 19:00 za sav javni promet biti će zatvorena županijska cesta (Ž 5047) od Veprinca (Tumpići) do bivšeg odmarališta INA.

3. izdanja utrke Inter cars Učka 2016. tv (1)