Povežite se s nama

Sport

130 biciklista iz pet država ove subote na utrci “King of Učka”

Objavljeno

na
Ove subote na rasporedu je prvo izdanje cestovne biciklističke utrke “King of Učka 2018”. Utrka će u subotu, 29.9. startati ispred Aci marine u Ičićima, a cilj je na vrhu Učke – Vojaku. Prijavljeno je 130 biciklista iz Austrije, Hrvatske, Italije, Slovenije i Ukrajine. Dolazak prvih natjecatelja na Vojak očekuje se oko 10,55. Krajnja je satnica za završetak utrke 12,30, a u 14,00 sati će biti održano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u ACI marini.

Ideja se rodila prošle godine, ovo je savršena promocija našega kraja, koji je zanimljiv biciklistima postao sada kada je Učka redovita etapa utrke Tour of Croatia, rekao je Elvir Sulić, glavni organizator utrke na konferenciji za novinare.

Proslavljeni hrvatski biciklist Vladimir Miholjević  istaknuo je kako je najljepše raditi kod kuće, mada ponekad i najteže. Radimo na promociji prema ciljanoj publici, želimo da ova utrka postane referentni biciklistički događaj, naglasio je.

Promocija destinacije kao biciklističke već je pokrenuta te je ove godine na sajmu u Stuttgartu, specijaliziranom upravo za outdoor aktivnosti, utrka predstavljena, uz još nekoliko manifestacija iz cijele županije, rekla je Vlasta Mastrović iz TZ Kvarnera.

Upravo je danas svjetski dan turizma, a mi u Ičićima vjerujemo u uspjeh naše nove manifestacije, utrke koja spaja more i planinski vrh, poručila je direktorica Turističke zajednice mjesta Ičići Tatjana Bartolin.

Utrka je jedan korak ka zajedničkom cilju, objedinjavanju Opatijske rivijere, uz pomoć stručnjaka za razna događanja siguran sam da možemo osigurati dolazak na destinaciju cijele godine jer zaista imamo što pokazati i ponuditi, zaključio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Organizator je utrke “King of Učka” agencija AD natura sport, suorganizatori Top sport events, Turistička zajednica mjesta Ičići i Društvo sportske rekreacije Ad natura. Pokrovitelji su TZ Kvarnerra, PGŽ, Grad Opatija, ACI marina Opatija i JU PP Učka.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram