Povežite se s nama


Centar tehničke kulture Rijeka i ove se godine uključio u europsku digitalnu kampanju Get Online Week, tijekom koje će od 23. do 29. ožujka organizirati besplatne radionice. Polaznici će dobiti priliku podići razinu svojih digitalnih znanja i vještina, odnosno napraviti svoje prve korake na webu ili usavršiti već postojeća znanja.

Iako nam se ponekad čini da su svi oko nas online i teško nam je zamisliti dan bez društvenih mreža ili e-mailova, 20% Europljana i Europljanki još uvijek je offline. S druge strane, digitalna znanja i vještine ono su što se traži na današnjem tržištu rada – do 2020. godine očekuje se manjak od 900.000 ICT stručnjaka u Europi. No, čak 39% europskih građana ne posjeduje potrebne digitalne vještine. Zato se već šestu godinu za redom krajem ožujka diljem Europe organizira Get Online Week.

Od samih početaka europske kampanje u nju se besplatnim predavanjima uključuje Centar tehničke kulture Rijeka. Ove godine organiziran je niz predavanja, od radionica o osnovama pretraživanja interneta, korištenju društvenih mreža kao što su Facebook ili Instagram, izradi web stranica, pohranjivanju i dijeljenju podataka na Cloudovima, programiranju, pisanju životopisa….

Radionice su otvorene za sve građane bez dodatne prijave, a održavaju se u Centru tehničke kulture Rijeka, Školjić 6 (prvi kat). Prostor CTK Rijeka dostupan je svima bez obzira na fizička ograničenja.

Raspored i više informacija o besplatnim predavanjima mogu se pronaći na Facebook događanju Get Online Week 2015 Rijeka ili na mrežnim stranicama Centra tehničke kutlure.

CTK Rijeka nije jedini sudionik ove europske kampanje kojoj je cilj digitalno ojačati svakog Europljana i Europljanku. Očekuje se da će ove godine u Get Online Weekusudjelovati preko 5.000 organizacija koje će zajedničkim snagama doprijeti do 2.000.000 Europljana i Europljanki. Sudjelovanje Centra tehničke kulture Rijeka u ovim događanjima sufinanciraju Europska komisija (program Erasmus+), Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (program Demokratizacija i razvoj civilnog društva) i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Grad Rijeka