Povežite se s nama

Vijesti

150 srednjoškolaca na Sajmu karijera u turizmu u Opatiji

Objavljeno

na
Sajam karijera u turizmu, aktivnost u sklopu projekta „RCK Recept – Regionalni centar profesija u turizmu“ Ugostiteljske škole Opatija otvoren je danas u Grand Hotelu Adriatic.

Kako je istaknula ravnateljica Škole Sibila Roth, cilj je projekta povezivanje učenika i gospodarstvenika te informiranje o mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja.

Očekuje se da će trodnevni sajam pohoditi više od 150 srednjoškolaca, a predstavljaju se hotelske kuće i ugostiteljski objekti s područja Liburnije, poput Hilton Rijeka Costabella, Aminess Hotels, Milenij Hoteli, LRH Liburnia Riviera Hoteli, Restoran Ružmarin i drugi. Na Sajmu sudjeluju i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatski zavod za zapošljavanje te 20 nastavnika Ugostiteljske i partnerskih škola.

Kroz okrugli stol i radionicu s gospodarstvenicima razgovarat će se o poboljšanju uvjeta i kvalitete praktične nastave u ugostiteljskim objektima te stvoriti početne uvjete prema stipendiranju učenika. Dodatno će se predstaviti idejni koncept karijernog centra te održati mnoštvo radionica za učenike s ciljem bolje pripreme za tržište rada.

„RCK Recept – Regionalni centar profesija u turizmu“ projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti gotovo 59 milijuna kuna.

U Republici Hrvatskoj imenovano je 25 regionalnih centara u pet različitih sektora, a Ugostiteljska škola Opatija nositeljica je projekta centra izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u podsektoru ugostiteljstvo i turizam. Projekt se sastoji od dva dijela: ulaganja u infrastrukturu i opremu Ugostiteljske škole Opatije i partnerskih ustanova te bolje povezivanje Škole s tržištem rada kroz inovativne metode poučavanja i osposobljavanja te suradnju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora.

U ime Grada Opatije otvaranju Sajma karijera nazočila je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram