Povežite se s nama
Veliku pažnju nogometne javnosti u cijeloj državi izazvala ja današnja Armadina, doduše očekivana, objava kako u petak neće pružati potporu s tribina hrvatskoj reprezentaciji tijekom utakmice protiv Finske na Rujevici.

Većina članova Armade takvu odluku podupire, no među brojnim komentarima na tu vijest na društvenim mrežama ističe se jedan 17-godišnjak iz Nedelišća, koji je također navijač Rijeke.

Njegovo razmišljanje prenosimo u cijelosti:

“Pozdrav draga Armado! Ime mi je Martin Đud, imam 17 godina i dolazim iz Nedelišća. Obraćam vas se vezano uz vašu odluku da nećete biti na utakmici Hrvatska – Finska na Rujevici. Suprotno većini koja je ili za Dinamo ili za Hajduk, ja sam evo za Rijeku i ispred svega za Hrvatsku. S vašom izjavom se slažem u potpunosti, ali ne mogu prihvatiti činjenicu da nećete biti tamo. Što su krivi dečki koji igraju za Hrvatsku? Što smo krivi mi djeca i mladi kojima još ova napaćena, prodana i izdana Hrvatska nešto znači i koju toliko beskompromisno volimo. Što je kriv narod koji u crnim trenucima laži i krađe nađe utjehu u našim mladićima? Jer ja, kao i svi drugi ne navijamo za Šukera, Mamića, i ostatak ekipe koji pere lovu kroz HNS i blati i sramoti jednu od jednih svetinja koje imamo, a to je nogometna reprezentacija.

Što smo krivi mi mali koji plaču od radosti ili od tuge kad pobijedimo ili izgubimo? Tada, kada igra Hrvatska svi se osjećamo kao jedni, i Slavonci,i Dalmatinci, i Istrani, i Ličani, i Purgeri, i Međimurci, i Zagorci i svi drugi koji čine ovaj naš pomalo bedast, ali moj narod u kojeg vjerujem i volim. Tada nije važno ništa osim naše Hrvatske. Borbu protiv HNS mafije podržavam i želim da i drugi klubovi i navijači konačno vele dosta, zaborave međusobne zavade i rivalstva te konačno stanu kao jednu, kao Hrvatska. Ovime vam ne želim mijenjati mišljenja ili vam mijenjati odluke, već reći ono što sam uistinu imao na srcu i što sam vam htio reći. Nadam se da me razumijete i da ćete barem malo o tome razmisliti. Bit ćeš opet Hrvatska! Krepat ma ne molat! HNS mafija= mafija u vladi= mafija u svim porama naše jedine Hrvatske! U boj!”