Povežite se s nama

Mozaik

19. ocjenjivački susret vinara Kastavštine “Belica 2024.” uskoro na novoj lokaciji

Objavljeno

na


Kastav, poznati „grad na brege“ je odavno pozicioniran kao odlična eno i gastro destinacija, a kastavski vinari se sve više mogu podičiti svojim vinima koja osvajaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim vinskim festivalima. Rezultiralo je to i razvijanjem autohtonih sorti, a Belica je postala itekakav brend.

Upravo, kako bi predstavili svoja vina, vinari se tradicionalno okupljaju na „mići Vazanj“ pa će se tako 7. travnja održati 19. ocjenjivački susret vinara Kastavštine „Belica 2024.“, a ono što je znakovito jest podatak da će se manifestacija po prvi put održati u kastavskom Boćarskom domu Slavko Stanić i to od 13 do 19 sati. U organizaciji Udruge prijatel ruž, grozja i vina „Belica“ te pod pokroviteljstvom Grada Kastva i Turističke zajednice Grada Kastva još će se jednom okupiti brojni vinari koji će predstaviti svoja vina, ali se i natjecati za priznanja najboljima. O nagradama će odlučivati stručna komisija koju predvodi predsjednik ocjenjivača dr. Kristijan Damijanić, zajedno s članovima komisije ing. Ninom Jurinja – Brajko i ing. Miljenkom Bošnjakom. Vinari se natječu u šest kategorija od čega i u kategoriji autohtone sorte Belice.

Svečano otvorenje održat će se u 13 sati, a odmah potom i dodjela nagrada najboljima, ulaz je za sve besplatan, kupnjom čaše u vrećici svi će moći degustirati vina, a da posjetitelji ne budu gladni pobrinuli su se organizatori koji pripremaju i odlične gastro zalogaje.

Itekako je puno razloga zašto biti 7. travnja u Kastvu, vidimo se – poručuju organizatori.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže