Povežite se s nama
Na današnjoj konferenciji za medije Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin informirala je da je 10. srpnja posljednji dan za upise u srednje škole gdje ima ukupno 2.780 mjesta u javnim školama, a uz upisne kvote dviju privatnih srednjoškolskih ustanova taj se broj penje na 2.900 mjesta. Učenicima je na izboru upis u 82 obrazovna programa a 13. srpnja bit će objavljeni rezultati prvog upisnog kruga.

Pročelnica je također izvijestila da je su tri srednje škole iz PGŽ kandidirane za Regionalne centre kompetentosti, Ugostiteljska škola u partnerstvu za srednjom školom iz Karlovačke županije, Medicinska škola u partnerstvu sa Zadarskom županijom te Elektroindustrijska škola kao partner školi iz Karlovačke županije. Škole koje dobiju status Centra iz EU fondova dobiti će između 30 i 50 milijuna kuna za opremanje, istaknula je Stilin.

Pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač najavila je dolazak 35 studenata, djece naših iseljenika iz svih dijelova svijeta u okviru projekta eco heritage task force. Za njihov trotjedni boravak osmišljen je program koji će se provoditi dijelom u Gorskom kotaru a dijelom na otoku Cresu. U općinama Gorskog kotara studenti će biti uključeni u pomaganje staračkim domaćinstvima dok će na Cresu raditi na uređenju okoliša Doma za djecu kao i Doma za starije i nemoćne.