Povežite se s nama

Crna kronika

20 tisuća posjetitelja na karnevalu, petero putnika palo s alegorijskih kola nakon udara auta

Objavljeno

na
Jučer je u Rijeci od 12 do 21 sat održana tradicionalna međunarodna karnevalska  povorka kojoj je nazočilo oko 20 000 posjetitelja. Policija je tijekom okupljanja postupala prema tri hrvatska državljana radi narušavanja javnog reda i mira, a jedna je osoba zatečena s manjom količine droge. Zbog alkoholiziranosti su djelatnici hitne pomoći u KBC Rijeka prevezli tri osobe.

Također se provodi i kriminalističko istraživanje zbog počinjenja dvije krađe novčanika u vrijeme održavanja karnevalske povorke. Po završetku javnog okupljanja otvorene su sve dionice prometnica koje su bile zatvorene za vrijeme održavanja karnevalske povorke.

Osim navedenog, sinoć je policija postupala i na autocesti A7 kod Bakra jer se oko 20.40 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo alegorijsko vozilo iz karnevalske povorke. Nesreća se dogodila kada je 49-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, od čvora Sv. Kuzam u smjeru čvora Hreljin udarila u  stražnji dio skupa vozila ručne izrade, odnosno u alegorijska kola.

Pri tome je petero putnika s navedenih vozila palo na kolnik od kojih je četvero lakše ozlijeđeno.

Očevidom je utvrđeno kako 49-godišnjakinja nije prilagodila brzinu kretanja vozila prometnoj situaciji i stanju na cesti, a vozilom je k tome upravljala pod utjecajem alkohola od 0,75 promila.
Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenja prometnih prekršaja, 49-godišnjakinja je sankcionirana u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zahvaljujemo svim građanima i posjetiteljima Karnevala što su omogućili da ovo javno okupljanje protekne u povoljnom stanju javnog reda i mira.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže