Povežite se s nama

Sport

201 metar duga hrvatska zastava s Kvarnera ne smije na stadion u Katru

Objavljeno

na
Kad Vatreni izađu na teren odigrati svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Katru, navijači će ih s tribina bodriti bez najduže zastave u Hrvata. Gotovo sto kilograma teška i 201 metar duga zastava, koju su crikvenički i bribirski navijači uspješno dopremili do Dohe, u srijedu se neće vijoriti na katarskom stadionu.

– Zastava na stadion ne može ući zbog svoje veličine, maksimalne dozvoljene dimenzije su 2×1,5 metar. Ujutro prije utakmice planiramo je prošetati trgom, rekao je Dado Čor, koji se za Jutarnji list javio s aerodroma dok je čekao da zastava prođe carinu.

Navijačka četvorka, u sastavu: Dado Čor, Zlatko Antonić, Miljenko Bjelanac i Bruno Dobrinić, sletjeli su u Katar jutros u 2 sata i 5 minuta po lokalnom vremenu. Upravo ih je četvero potrebno da zastavu uopće iznesu iz zračne luke. Srećom, razmišljali su o tome na vrijeme, pa vreća u kojoj je zastava zapakirana ima ušivene četiri ručke.

Nije sve ni na aerodromu prošlo glatko i po planu, pa su ih zaštitari na aerodromu tražili da zastavu izvuku iz torbe za što im je trebalo dodatnih sat vremena nakon višesatnog čekanja na carini da je preuzmu. Zastava je prvi put ugledala svjetlo dana 2004. godine na Europskom prvenstvu u Portugalu i tad je bila duga “samo” 80 metara, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji dosegla je 96 metara, da bi konačno ove godine bila produžena na 201 metar.

– Prvu verziju zastave šivale su dvije žene u tvornici Kamensko u Grižanama prije osamnaest godina, a ove godine produživanje je odradila firma CroSport Vez, glavni zaduženi je bio moj prijatelj Jakov, rekao je Čor. Povratna karta nije kupljena niti za četvoricu navijača niti za zastavu, o tome će razmišljati kad Hrvatska pobjedi, objasnio je navijač.

– Kartu smo kupili u jednom smjeru jer se ne zna datum povratka. Naša je karta koštala 440 eura (oko 3300 kuna), a prijevoz zastave bio je još skuplji jer putuje kao cargo teret, kaže Čor. Prije nego se zastava uputila na Svjetsko prvenstvo, morali su prevesti sve što na njoj piše zbog strogih katarskih pravila. – Na zastavi piše Croatia, Crikvenica i Bribir, a oni su mislili da se radi o nekom prikrivenom marketingu, rekao je navijač.

Na prošlom prvenstvu crveno-bijela zastava bila je duga 96, a široka 10 metara. Pokorila je sve ruske trgove, no ondje je stigla u tri dijela zbog problema s transportom. Navijači su na ruskom Njuškalu pronašli lokalnu krojačicu Ljubu koja ju je ponovno spojila. Amajlija je na vrijeme bila spremna za okršaj Hrvatske i Argentine, kao što će biti spremna i sutra.

Zastava je ovog ljeta imala svoje premijerno prezentiranje za vrijeme trajanja Ribarskog tjedna kad je razvučena duž cijele rive u centru Crikvenice. Sa zastavom se fotografirala i njena kuma, Nives Celzijus.

U Dohi je sve spremno za dolazak zastave, njihov prijatelj Mario ima spremnu garažu za skladištenje i njen prijevoz po gradu. Crikveničko-bribirski kvartet ima osamnaestogodišnje iskustvo u praćenju reprezentacije na velikim natjecanjima tako da su spremni za sutrašnje navijanje u dvoboju Hrvatske i Maroka, piše Jutarnji list.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram