Povežite se s nama

Crna kronika

209 prometnih prekršaja tijekom vikenda, na Rivi zaustavljen motociklist koji je imao 2,2 promila

Objavljeno

naPolicijski službenici prometne policije proteklog vikenda pojačano su nadzirali promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

U tom razdoblju zabilježeno je 209 prometnih prekršaja, a kojih najviše prekršaja prekoračenja brzine, ukupno 87.

Najveća brzina izmjerena je jučer 22. travnja u 15.19 sati na čvoru Delnice gdje je posada policijskog presretača zaustavila 48-godišnjeg vozača motocikla marke Yamaha, pulskih registracijskih oznaka.  Zaustavljeni vozač se kretao u smjeru Zagreba brzinom od 209 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h.  Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i zaštitna  mjera zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.

Od ostalih prekršaja najzastupljeniji su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ukupno 17. Najveća koncentracija od 2,2 g/kg izmjerena je 54-godišnjem vozaču mopeda marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Zaustavljen je 19. travnja u 14.30 u ulici Riva u Rijeci te zbog opasnosti od daljnjeg ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije.

Inače, ukupno je alkotestirano je 96 vozača. Od 17 vozača kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, šestorica su imala koncentraciju alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg , a petorica iznad 1,51 g/kg.

Osim prekoračenja brzine i nedozvoljene koncentracije alkohola policija je zabilježila i 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja tehničke neispravnost vozila, četiri prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom određene kategorije te još 66 različitih prometnih prekršaja.

U počinjenju prometnih prekršaja zatečen je i jedan recidivist, osoba koja je i u ranijim razdobljima počinila prometne prekršaje, a policija ga je zatekla kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija i ovom prilikom apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram