Povežite se s nama

Na Trsatu u Rijeci ovog je tjedna održana svečana dodjela plaketa najboljim hrvatskim restoranima, odnosno održano je predstavljanje publikacije “100 vodećih hrvatskih restorana – i njihovi recepti 2017./2018.”.

Ovo godišnje izdanje u kome su restorani prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta rezultat je istraživanja kojim je u 2016. godini obuhvaćeno preko 2500 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj. Projekt “100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica” iniciran je 1995. godine i od tada nastoji biti poticaj kvalitetne usluge i ponude.

Izborima je u tri kruga bilo obuhvaćeno 2508 restorana u Hrvatskoj – glasovali su posjetitelji portala Gastronaut, struka na terenu i članovi Časnog odbora nakon pregleda detaljne dokumentacije o usluzi i ponudi restorana.

Među tih 100 ovogodišnjih najboljih restorana čak ih je 22 iz Primorsko-goranske županije, a to su: Bianco & Nero, Bevanda, Roko i Villa Ariston iz Opatije, Plavi podrum – Volosko, Kukuriku i Oštarija Fortica iz Kastva, Johnson – Mošćenička Draga, Draga Di Lovrana – Lovranska Draga, Ronjgi – Viškovo, Tarsa – Rijeka, Aerosteak – Soboli, Domino – Dramalj, Rivica – Njivice, Mulino – Malinska, Nada – Vrbnik, Marina – Krk, Santa Lucia – Cres, Artatore, Za Kantuni i Veli Žal iz Malog Lošinja i Barbat – Barbat, Rab.

Publikaciju “100 vodećih hrvatskih restorana – i njihovi recepti” možete online pogledati ovdje.