Povežite se s nama

Crna kronika

22 vozača u PGŽ kažnjeno zbog vožnje bez zimske opreme

Objavljeno

na
Tijekom jučerašnjeg dana, kada su na prometnicama kroz Gorski Kotar zbog snježnih padalina, ali i olujnog vjetra, nastupili zimski uvjeti na cestama, policijski službenici PU primorsko- goranske intenzivirali su nadzor na cestama.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima, no, dio neodgovornih vozača ipak nije poštovao zabranu prometovanja, odnosno zatečen je bez propisane zimske opreme. Tako su policijski službenici u vrijeme nadzora sankcionirali ukupno 22 vozača.

Unatoč snježnim padalinama,  14 vozača nije poštovalo postavljenu prometnu signalizaciju u vezi nastupanja zimskih uvjeta, a osam vozača je pak zatečeno bez valjane zimske opreme pa su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz novčane kazne i isključeni iz prometa.
Za vrijeme nadzora nisu evidentirane prometne nesreće, niti je bilo zastoja u odvijanju prometa.

Koristimo ovu priliku te pozivamo sve vozače da se prije putovanja pravovremeno informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama, te da obvezno poštuju postavljenu signalizaciju i  koriste zimsku opremu, radi svoje osobne sigurnosti, te sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram