Povežite se s nama

Policijski službenici opatijske policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela krađe.

Policija ga sumnjiči za krađu tenisica iz trgovine u Opatiji krajem kolovoza prošle godine te u lipnju ove godine krađu novčanika iz ugostiteljskog objekta u Mošćeničkoj Dragi (zajedno s 35-godišnjim hrvatskim državljaninom) i dvije krađe prehrambenih proizvoda iz trgovina na području Mošćeničke Drage i Matulja.

Također, kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 23-godišnjakom proveli su i policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko. Sumnja se da je početkom lipnja ove godine na području Vrbovskog iskoristio nepažnju 76-godišnjakinje koja ga je pustila u kuću jer je tražio vodu za osobno vozilo te joj otuđio novac.
Materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima je najmanje 8.600 kuna, a sveukupna šteta će biti utvrđena naknadno.

Iz policije upozoravaju građane starije životne dobi da posebno budu oprezni u slučaju kada nepoznate osobe žele ući u njihov dom. Naime, prije nekoliko dana 83-godišnjakinja je u svoj stan na Kozali u Rijeci pustila nepoznate osobe koje su joj se predstavile kao djelatnici telekomunikacijske tvrtke i medicinske ustanove. Nakon njihova odlaska primijetila je da su iskoristile njeno povjerenje i nepažnju te joj otuđili oko 20.000 kuna.