Povežite se s nama

Vijesti

240.000 kuna iz gradskog proračuna za kupnju maski za starije učenike u riječkim školama

Objavljeno

na

Ilustracija

Gradonačelnik Vojko Obersnel tijekom rujna je iskoristio svoje zakonsko pravo korištenja proračunske rezerve vlastitom odlukom, a tom prilikom je utrošeno 240.000 kuna za kupnju pamučnih maski za učenike od petog do osmog razreda u osvnovnim školama i prateće osoblje.

“Na temelju obrazloženog prijedloga Odjela za gradsku samoupravu i upravu, 10. rujna 2020. godine, Gradonačelnik je donio Odluku o korištenju sredstava proračunske zalihe u Proračunu Grada Rijeke za 2020. godinu. Tom je Odlukom odobrena isplata iznosa od 240.000,00 kuna za nabavu zaštitnih pamučnih maski za potrebe učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola te za nastavno, administrativno, tehničko i pomoćno osoblje osnovnih škola i predškolskih ustanova kojima je osnivač Grad Rijeka. Zaštitne maske nabavljene su sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID 19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj 2020/2021. godini, koje su 24. kolovoza 2020. godine donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Odobreni iznos uplaćen je u korist žiro računa trgovačkog društva RIO BIZ d.o.o. Rijeka. Za navedeni iznos nabavljeno je 12.800 komada pamučnih maski koje udovoljavaju uvjetima iz Preporuka za proizvođače maski od tekstila namijenjenih za škole koje je 26. kolovoza 2020. godine dao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (maske su nabavljene za 4.412 učenika te 1.790 zaposlenika – po dvije maske za svakog učenika odnosno zaposlenika)”, navodi se u izvještaju gradonačelnika.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram