Povežite se s nama

Crna kronika

25-godišnjak nožem napao bivšu djevojku i prijetio njezinoj obitelji

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1996.) zbog osnovane sumnje u počinjenje tri kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona, tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a, kaznenog djela krađe iz članka 228. stavak 1. KZ-a i kaznenog djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji osumnjičenik 23. ožujka 2021. mobitelom kontaktirao svoju bivšu djevojku prijeteći da će ubiti nju i njenu cijelu njezinu obitelj te da je tijekom večernjih sati ušao u njeno vozilo i fizički ju napao istovremeno joj prijeteći zbog čega je oštećenica pokušala pobjeći. Osnovano se sumnja da ju je 25-godišnjak sustigao i rukom uhvatio oko vrata te drugom rukom iz džepa hlača izvukao manji nož kojim joj je zaprijetio.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik neposredno nakon ovih događaja uzeo ključeve vozila njezina oca kojim je, potom, namjerno oštetio vozilo njegove bivše djevojke i još jedno vozilo u vlasništvu treće osobe nakon čega se odvezao do mjesta nedaleko Rijeke gdje je zapalio vozilo njezina oca koje je u potpunosti izgorjelo.

Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik od 19. studenog 2020. do 23. ožujka 2021. pratio i uhodio treću osobu dolazeći na mjesta gdje se oštećenik susretao sa prijateljima, kao i u dvorište njegove obiteljske kuće, dok je u jednom navratu prijetio na način da je svojim vozilom pokušao izazvati frontalni sudar s vozilom oštećenika.

Opisano osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj tjeskobe i straha za vlastiti život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), javlja riječki DORH.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram