Povežite se s nama

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima službi kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke i PNUSKOK-a te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Na konferenciji za novinare sudjelovali su predstavnici ove Policijske uprave, načelnik Sektora kriminalističke Željko Kruneš i Hari Brnad, voditelj Službe kriminaliteta droga. Načelnik Kruneš istaknuo je dobre rezultate u zalijeni droga tijekom ove godine te čestitao svim djelatnicima Službe kriminaliteta droga koji su svojim predanim radom tome doprinijeli.

Ovo kriminalističko istraživanje provedeno je nad 26 hrvatskih državljana i jednim stranim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se više osoba udružilo u grupu koja je dogovarala, organizirala i prodavala opojne droge od mjeseca travnja 2015. godine do danas i to na području Zagrebačke i Primorsko-goranske županije. Procjenjuje se da je ova kriminalna skupina opskrbljivala više od sto krajnjih konzumenata, odnosno korisnika.

Tijekom kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je oko 19 kilograma marihuane, oko pola kilograma amfetamina i manje količine drugih vrsta droga. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na oko 1.900.000 kuna. Uhićeno je 26 osoba, od kojih je njih 16 predano pritvorskom nadzorniku.

Uz kaznena djela iz domene zlouporaba droga prikupljeni su i dokazi za druga kaznena djela s obilježjima nasilja  te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.