Povežite se s namaLegendarna staza, velik broj natjecatelja i atraktivan popratni program samo su neke od zanimljivosti koje očekuju posjetitelje 3. izdanja utrke Inter cars Učka 2016. Druga je to po redu ovogodišnja utrka iz kalendara HAKS kupa u formula driver vožnjama. Novitet je taj da je od ove sezone natjecanje upisano i u FIA kalendar, pa tako osim hrvatskih natjecatelja, mogu nastupiti i bodovati se svi licencirani natjecatelji iz inozemstva. Natjecanje će se održat u svom, sad već tradicionalnom, ljetnom izdanju, 17. srpnja na legendarnoj brdskoj stazi na Učki. Cjelokupni program počinje dan ranije (16. srpnja) u vremenu od 16 do 19 sati kada je zakazan tehnički prijem u samom centru, dok u nedjelju, 17. srpnja u 9:00 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje.

Natjecanje će se održati na stazi duljine 3000 metara s osam šikana, a očekujemo preko stotinu natjecatelja iz Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Hrvatske koji će se bodovati za HAKS kup i Prvenstvo istarske rivijere.

– “Drago nam je da su naš prošlogodišnji trud prepoznali mnogobrojni vozači i sponzori te da ove godine imamo veliki interes u oba segmenta, tako da smo ponovo uspjeli osigurati respektabilne sponzore koji će nas popratiti, a bez njih bi cijela manifestacija bila teško izvediva. Ovogodišnje izdanje utrke pratit će i značajan medijski iskorak, obzirom da smo dogovorili suradnju s Kreator TV-om pa će slika s Veprinca otići uživo diljem Lijepe Naše”, napomenuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Prošlogodišnja izdanja pokazala su se kao puni pogodak, kako u sportskom segmentu tako i u turističkoj valorizaciji manifestacije koja je imala direktan financijski input u uslužni sektor na Opatijskoj rivijeri.

– “Obzirom da smo lani bili izuzetno zadovoljni odazivom vozača i publike, a u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista je zaista veliki uspjeh, vjerujemo da će i ove godine sve proći prema našim željama i planovima, a poznavajući entuzijazam ove ekipe te obzirom na dosadašnje vrlo uspješne manifestacije koje su organizirali članovi i prijatelji AK Opatija motorsporta ne sumnjamo da će i “Inter Cars Učka 2016″ opravdati sva naša očekivanja. Svi zainteresirani detalje za utrku mogu pronaći na službenim stranicama AK Opatija motorsporta”, dodao je Puž.

Podsjetimo, Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, I pogodna je za vozače svih profila – slalomaše, brdaše ili relijaše, jer će svi oni imati podjednake mogućnosti u ostvarenju najboljeg rezultata. Ujedno je to i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu.

Vozači će djelomično biti usporeni sa osam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti.

– “Veliki medijski interes, ali i sami značaj ove manifestacije prepoznali su brojni sponzori i pokrovitelji utrke, a mi od srca zahvaljujemo tvrtki Inter cars, Gradu Opatiji, Thalassotherapii Opatija, tvrtki Rona trade d.o.o., Automehanici Butorac, Experience shopu, IP studiu, Automatic servisu, Puž autu, KIA Auto Grlica, EM Soft sistemima, Sekundar uslugama, zaštitarskoj kući Klemm i Amplus pictus digital printu, tvrtki 3t Cable te medijskim pokroviteljima Kreator TV-u Novom listu, portalu PodUckun.net i Pomorskom radiju Bakar” istaknuo je Igor Puž.

Zbog održavanja utrke dio županijske ceste od centra Veprinca do Poklona bit će zatvoren u nedjelju, 17.07.2016. od 8 do 19 sati.