Povežite se s nama

Vijesti

3. maj isporučio Španjolcima brod “Santiago I” s kojim su četiri milijuna dolara u minusu

Objavljeno

na
Zamjenik župana Vojko Braut prisustvovao je primopredaji tankera za prijevoz kemikalija i naftnih prerađevina „Santiago I“ u brodogradilištu 3. maj za španjolskog naručitelja Marflet Marine.

Direktor brodogradilišta Edi Kučan izrazio je zadovoljstvo i ponos što je obavljena primopredaja broda čiji su dovršetak obilježili veliki izazovi u kontekstu situacije s pulskim Uljanikom u kojem je ovaj broj inicijalno trebao biti dovršen. Radi se brodu čija je ugovorena vrijednost oko 34 milijuna američkih dolara, a s dovršetkom radova je brodogradilište završilo posao s gubitkom od oko 4 milijuna dolara.

Predsjednik Uprave tvrtke naručitelja Carlos Cremades u svom obraćanju okupljenima prisjetio se razdoblja s početka devedesetih kada je brod njegove tvrtke jedini preostao u tadašnjem pulskom brodogradilištu, budući da su vjerovali u hrvatsku ekspertizu u gradnji brodova te kvalitetu.

Kao važnu vrijednost u suvremenom svijetu istaknuo je lojalnost koju je njegova tvrtka iskazala Hrvatskoj tada, kao što je iskazuje i danas. Naime, primopredajom broda „Santiago I“ floti tvrtke Marflet Marine priključen je šesti brod koji je izgrađen u hrvatskim brodogradilištima, a plovit će pod ciparskom zastavom.
„Santiago I“ dugačak je gotovo 183 m i nosivosti je 50.000 tona.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram