Povežite se s nama

Vijesti

3. maj se priprema za prvu isporuku broda nakon tri i pol godine

Objavljeno

na

Arhiva

U 3. maju se užurbano priprema primopredaja samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret, za kanadskog naručitelja Algomu. Najavljena je za utorak, 29. rujna u podne i bit će to prva isporuka broda nakon tri i pol godine i čak 427 dana blokade računa.

Nakon krize u poslovanju, to je veliki uspjeh riječkih brodograditelja, ističe direktor 3. maja Edi Kučan. Samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutog tereta “Algoma Interpid”, novogradnja 733, sestrinski je brod već ranije izgrađenog za flotu kanadskog naručitelja. Dugačak je 198 metara, i izgrađen je uz pomoć kredita dobivenog zahvaljujući vladinim jamstvima. Kučan ističe ponos da su uspjeli poštivati dogovorene rokove, unatoč kašnjenju financijskih obroka kao i zbog epidemije koronavirusa otežane dostave materijala.

“Nakon 427 dana blokade računa, uspjeli smo ostvariti san i dovršiti brod s 800 trećemajaca i oko 250 kooperanata, kojima zahvaljujem na trudu”, rekao je Kučan, te najavio da će potpisivanje primopredaje biti 29. rujna u podne u dvorani uz zapadni ulaz u brodogradilište uz poštivanje epidemioloških mjera.

Radi se i na gradnji 723, kemijskom tankeru za španjolskog naručitelja, na izradi trupa polarnog kruzera za australskog naručitelja te na nekoliko sekcija budućih brodova. Još predstoji teška pravna bitka za izdvajanje budućnosti 3.maja od dugova Uljanikovih tvrtki u stečaju, javlja Radio Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram