Povežite se s nama

Tijekom proteklog blagdanskog vikenda, od 3. do 7. travnja na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 36 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a 12 osoba lakše ozlijeđeno.

U istom razdoblju evidentirana su 433 prometna prekršaja. Na prvom su mjestu prekršaji koji se odnose na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, ukupno 271 prekršaj. Također, evidentirano je i 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Tako je 3. travnja u 7,30 sati u Krku zatečen 47-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom marke Daewo prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, bez osobne iskaznice te pri koncentraciji alkohola od 1,21 g/kg.  U noći 4. travnja na području Omišlja zaustavljen je vozač VW touarega, starosti 36 godina s koncentracijom alkohola od 1,99 g/kg.

Nadalje, iza ponoći 5. travnja  u Puntu je zatečeno osobno vozilo Opel vectra čiji vozač, starosti 38 godina, nije stao niti na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje, a niti na znak crvenog svjetla na semaforu. Policija ga je sustigla na cesti u pravcu Kornića te je utvrđeno da upravlja vozilom kojem je prometna dozvola istekla u listopadu 2014. godine,  da je na vozilo postavio nepripadajuće registracijske pločice i da nije u zakonskom roku prijavio boravište.

Jučer ujutro na području otoka Raba zatečen je 68-godišnji vozač Fiat pande koji je upravljao vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Svi vozači koji su zatečeni u činjenju prometnih prekršaja prijavljeni su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je pored toga 38-godišnji vozač Opel vectre prekršajno prijavljen temeljem Zakona o prebivalištu te kazneno zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprava.