Povežite se s nama

Crna kronika

49 vatrosaca gasilo požar u Dragi, u pomoć stigao i kanader

Objavljeno

na

Foto: Dalibor Dukić


Požar otvorenog prostora planuo je poslijepodne u Dragi u Rijeci. Iako je vjetar brzo počeo širiti vatru, kuće su uspješno obranjene. Uz riječke profesionalne vatrogasce na terenu su članovi DVD-a sa šireg riječkog područja, a veliku pomoć u obuzdavanju vatre pružio im je kanader.

Vatra je krenula od pruge poslije 13:30 šireći se uzbrdo, na vrlo nepristupačan teren. Požarom je zahvaćena makija i nisko raslinje. U tijeku je gašenje u kojem sudjeluju riječki profesionalni vatrogasci te dobrovoljci s Drenove, Sušaka, iz Kraljevice i Škrljeva, doznajemo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke.

Gasiteljima na terenu pomoć je stigla iz zraka: zbog strmog kamenjara, kojim se pješice teško ili nemoguće probiti, u gašenje požara uključio se i jedan kanader. Njegovi su piloti vratolomijama oduševili brojne Riječane i obuzdali požar. Vatra je lokalizirana u 17:45, nakon čega slijedi dogašivanje. Prema prvim procjenama izgorjela je površina od oko 1000 puta 500 metara. U gašenju je sudjelovalo 49 vatrogasaca, javlja Radio Rijeka.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram