Povežite se s nama
Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske povodom tradicionalnog obilježavanja blagdana Martinja, prometna policija započela je provoditi pojačane aktivnosti usmjerene na suzbijanje vožnje pod utjecajem alkohola u cilju prevencije prometnih nesreća i prekršaja.

Tako je između 6. i 8. studenoga zatečeno 39 vozača koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola. Od tih vozača izdvajamo 24-godišnjaka, koji je 7. studenoga oko 21.30 sati na području Matulja sudjelovao u prometnoj nesreći gdje je osobnim vozilom marke Renault prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Srećom, u ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 24-godišnjem vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,67 g/kg. Ujedno je zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Nadalje, policija je zabilježila i 109 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, a najveća nepropisna brzina u odnosu na dozvoljenu izmjerena je u naseljenom mjestu na području Malog Lošinja. Na području predjela Poljane u prekršaju je zatečen 22-godišnji vozač osobnog vozila Kia, riječkih registracijskih oznaka koji se kretao iz smjera Cresa prema Malom Lošinju, brzinom od 121 km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega je podnijet optužni prijedlog.

Sukladno odredbama spomenutog Zakona prekršajno su sankcionirani i ostali vozači zatečeni u ukupno 497 prometnih prekršaja zabilježenih ovog vikenda. Osim alkohola i brzine zabilježena su i 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te više od tristo drugih prometnih prekršaja. Tako je 7. studenoga oko 4.35 sati u Osječkoj ulici u Rijeci policija zatekla 21-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a istog dana na graničnom prijelazu Pasjak na izlasku iz zemlje zaustavljen je 44-godišnjak, vozač osobnog vozila kojem je istekla prometna dozvola.

Inače u ovom razdoblju zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Prometna policija će tijekom narednog razdoblja pojačano kontrolirati i nadzirati promet na cestama te se pozivaju svi vozači i drugi sudionici u prometu da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebice da za volan ne sjedaju pod utjecajem alkohola.