Povežite se s nama

Crna kronika

5.460 eura kazne vozaču koji je na Turniću vozio s 2,20 promila

Objavljeno

na
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 53 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 122.030 eura. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka i dva strana državljanina te sedam alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 274 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 26 je bilo u dobi iznad 35. godine života, četiri su bila u dobi između 18. i 24. godine, a jedan u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,20 g/kg  izmjerena je  u noći 24. studenoga području Turnića u Rijeci, gdje je policija zaustavila 53-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.
Pored vožnje pod utjecajem alkohola,  utvrđeno je da vozilom upravlja usprkos važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, da sa sobom nema vozačku dozvolu, a isto tako da je važenje navedene vozačke dozvole isteklo u veljači prošle godine.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija protiv spomenutog vozača podnosi optužni prijedlog, kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane u iznosu od 5.460 eura te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na najmanje tri mjeseca.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže