Povežite se s nama

Vijesti

50 izvrsnih učenika i studenata u Kostreni dobilo ugovore o stipendijama

Objavljeno

na
U velikoj dvorani novog Društveno – vatrogasnog doma u Pavekima održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju  učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2023./2024.

Uz kratko obraćanje i prigodnu čestitku, stipendistima je ugovore o stipendiranju uručio općinski načelnik Dražen Vranić: „Znanje je moć i temelj naprednog društva i svake uspješne zajednice, a obrazovanje unatoč različitim društvenim promjenama još uvijek najvrjednije, odnosno jedino sigurno ulaganje u budućnost koje vam nitko ne može oduzeti. Zato me osobito raduje činjenica da u Kostreni imamo ovoliko darovitih i uspješnih mladih ljudi. Vaši obrazovni rezultati zaslužuju našu podršku i poticaj za daljnji rad. Čestitam vam i želim uspješnu školsku i akademsku godinu!“.

Za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, Općina Kostrena dodijelila je ukupno 50 stipendija prema kriteriju izvrsnosti za što je u proračunu osigurano 68.990,00 eura. Prema spomenutom kriteriju pravo na stipendiju ostvarilo je 29 učenika i 21 student.

Učeničke stipendije iznose 100 eura mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije iznose 140 eura mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Kostrena nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala. Pored stipendija, svim redovnim studentima i učenicima srednjih škola Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza te poklon bonom od 80 eura dodatno pomaže srednjoškolcima u nabavci udžbenika i drugih potrepština.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže